Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Orlen“ Lenkijoje pradeda riboti degalų pardavimus: vienam automobiliui – 50 litrų

„Orlen“ degalinėse Lenkijoje pastaruoju metu itin padaugėjo degalų pirkėjų. Siekdama aptarnauti visus klientus, „PKN Orlen“ skelbia apie įvedamus ribojimus – asmeninio automobilio vairuotojas galės įsipilti vieną baką (50 litrų), o sunkvežimis 500 litrų degalų. Nors, kaip rašo tvn24.pl, spaudos konferencijoje Vyriausybės atstovas spaudai Piotras Muelleris tikino, kad situacija Lenkijos degalų rinkoje yra stabili.
„Orlen“ degalinė
„Orlen“ degalinė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Tokį pranešimą bendrovės atstovė spaudai Joanna Zakrzewska apie tai paskelbė tviteryje.

Pranešime rašoma, kad to imtasi dėl suintensyvėjusio judėjimo koncerno degalinėse, tad įvesti ribojimai esą leis aptarnauti visus klientus.

Tad nustatyta kvota – 50 litrų asmeniniams automobiliams ir 500 litrų sunkvežimiams. Tik specialiųjų tarnybų transportui palikta galimybė piltis tiek degalų, kiek reikia.

„Žinoma, judėjimui sumažėjus pardavimai grįš į normalų ritmą. Tuo pačiu pabrėžiame, kad degalų nepritrūks. Tiekimas į mūsų degalines vyksta ir turime tiek atsargų, kad jį užtikrintume“, – tikinama.

J.Zakrzewska sako, kad šiuo metu „Orlen“ degalinėse šiuo metu parduodama dvigubai tiek degalų, negu būdavo įprastai.

Dar ketvirtadienį, prasidėjus Rusijos invazijai į Ukrainą, trys didžiausios Lenkijos naftos sektoriaus bendrovės „PKN Orlen“, „Grupa Lotos“ ir „PERN“ užtikrino, kad šalis yra aprūpinta tam atvejui, jeigu imtų trūkti produktų iš Rytų.

„Lenkija yra apsirūpinusi dėl nenumatytos situacijos, susijusios su nafta ir degalais. Tai įmanoma dėl pagrindinių Lenkijos naftos ir degalų rinkos subjektų veiksmų“, – teigta bendrame pranešime.

Penktadienį spaudos konferencijos metu ir Vyriausybės atstovas P.Muelleris sakė, kad Lenkijos degalų rinka yra stabili, o Lenkija dėl šito – saugi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento