Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžyje pradeda veikti jungtinis traukinio ir viešojo transporto bilietas

LTG grupės keleivių vežimo bendrovė „LTG Link“ ir viešoji įstaiga „Panevėžio keleivinis transportas“ panevėžiečiams ir miesto svečiams pristato jungtinį traukinio ir autobuso bilietą. Jį nuo spalio 14 d. galės įsigyti visi traukiniais vykstantys keleiviai, kai jų pasirinkto maršruto pradinė ar galutinė stotelė bus Panevėžio geležinkelio stotis, rašoma „LTG Link“ pranešime spaudai.
„LTG Link“
„LTG Link“ / Editos Vankovičienės nuotr.

Panevėžys jau ketvirtas Lietuvos miestas, kuriame veiks ši darnų judumą skatinanti paslauga. Tokie bilietai jau veikia Vilniuje, Klaipėdoje ir Šiauliuose. Iki šiol traukinių keleiviai nupirko 72 tūkst. jungtinių bilietų, daugiausia jungtinių bilietų perka vilniečiai ir sostinės svečiai.

Panevėžio miesto viešojo transporto bilietą bus galima įsigyti perkant traukinio bilietus svetainėje arba mobiliojoje programėlėje, jungtinį bilietą pasirenkant kaip paslaugą.

„Traukinių ir kitų susisiekimo priemonių integracija yra vienas svarbiausių mūsų strateginių tikslų, kuris paskatins žmones dažniau persėsti į žalesnį susisiekimą užtikrinančius traukinius. Visoje žaliojo susitarimo tikslų siekiančioje Europoje susisiekimui geležinkeliais teikiamas vis didesnis vaidmuo. Siekiame pasiūlyti mūsų keleiviams keliauti kuo patogiau: traukiniautojui nereikės išlipus iš traukinio ieškoti, kur įsigyti viešojo transporto bilietą, jis be rūpesčių galės tęsti kelionę pasirinktu autobusų maršrutu Panevėžio mieste. Ateityje planuojame į bilietų pardavimo sistemą integruoti dar daugiau Lietuvos miestų bei judumo partnerių“, – sako „LTG Link“ vadovė Kristina Meidė.

Įsigytas vienkartinis miesto viešojo transporto bilietas bus susietas su traukinio bilietu ir pradės galioti, kai jo QR kodas bus nuskanuotas autobuso komposteryje. Pažymėjus šį bilietą, keleivis turės galimybę per 30 minučių persėsti į kitą autobusą ir tęsti kelionę iki maršruto pabaigos.

„Skatinant darnų judumą Panevėžyje siekiame, kad ne tik miesto gyventojai, bet ir miesto svečiai turėtų patogias sąlygas keliauti po miestą darniau, todėl jungtiniai viešojo transporto ir traukinių bilietai yra puiki priemonė šiam tikslui įgyvendinti“, – sako Giedrius Šileika, VšĮ „Panevėžio keleivinis transportas“ direktorius.

Traukiniuose ir Panevėžio miesto autobusuose bus taikomos įprastai galiojančios lengvatos, siekiančios 50 ar 80 procentų. Jomis pasinaudoti gali keleiviai, kuriems jos taikomos įstatymų numatyta tvarka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant