Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskelbė žiemos sezono skrydžių kryptis iš Lietuvos: kviečia planuoti kalėdinius atradimus

Šilta jūra Dubajuje, saulėta Tenerifė ir Gran Kanarija – į skrydžių tvarkaraštį Lietuvos oro uostuose (LTOU) sugrįžtančios kryptys praneš apie aviacijos žiemos sezono pradžią. Nuo spalio pabaigos jau galima planuoti tiek keliones į šiltus kraštus, tiek žiemiškas išvykas į įspūdingus kalėdinius miestelius Vienoje, Kopenhagoje, Berlyne ar kitoje Europos sostinėje, rašoma LTOU pranešime spaudai.
Oro uostas Italijoje
Oro uostas / 123rf.com nuotr.

„Kalbant bendrai apie kontekstą, kuriame yra visas aviacijos sektorius - pastaraisiais metais aviacijos rinka patiria didelį orlaivių trūkumą, kuris stabdo oro linijų plėtros planus ir pasiūlymus keleiviams. Panašu, kad situacija artimiausiu metu nepasikeis, tačiau mūsų įdirbis leidžia išlaikyti laiko patikrintus maršrutus ir Lietuvos pasiekiamumą oru iš svarbiausių Europos sostinių ir didžiųjų miestų, taip pat – užtikrinti patogumą keleiviams, kurie žiemą renkasi atostogų skrydžius iš Vilniaus, Kauno ar Palangos“, – sako Tomas Zitikis, Lietuvos oro uostų skrydžių vystymo skyriaus vadovas.

LTOU duomenimis, šią žiemą iš Vilniaus oro uosto numatytos 45 reguliarios skrydžių kryptys, iš Kauno – 19, o iš Palangos – 6. Viso žiemos skrydžių sezone bus vykdoma 70 reguliarių krypčių.

LTOU nuotr./KUN_24-25' žiemos sezono krypčių žemėlapis
LTOU nuotr./KUN_24-25' žiemos sezono krypčių žemėlapis

Į Vokietiją – rekordinis krypčių skaičius

T.Zitikio teigimu, strategiškai svarbių maršrutų tinklą išlaikyti ir plėsti padeda rizikos pasidalinimo skatinimo modelis, pradėtas taikyti LTOU tinkle pernai. Partnerystės su oro linijomis leidžia suformuoti ir vykdyti ilgalaikius bendrus verslo planus, pagrįstus rizikos pasidalinimo principu. Pagal šį modelį vykdomi skrydžiai tarp Vilniaus ir Londono Sičio, tarp Vilniaus ir Lisabonos, tarp Vilniaus ir Hamburgo, o nuo spalio 31 d. iš Lietuvos sostinės bus vykdomi reguliarūs skrydžiai į Vokietijoje esantį Diuseldorfą.

Iš viso žiemos sezonu keliones į Vokietiją planuojantys keleiviai galės rinktis iš dešimties krypčių: aštuonių iš Vilniaus ir dviejų iš Kauno. Lietuvos oro uostų duomenimis, toks mūsų šalies susisiekimas su didžiausia Europos ekonomika yra rekordinis ir svarbus tiek turizmui, tiek verslo ryšiams.

Kaunas stiprina ryšius su Jungtine Karalyste, Palangoje – svarbios jungtys su aviacijos centrais

Kauno oro uoste žiemos sezonu toliau bus vykdomi maršrutai, jungiantys su paklausiausiomis Jungtinės Karalystės, Airijos, Danijos, Ispanijos rinkomis. O nuo spalio 27 d. iš Kauno startuos nauja kryptis – į Belfastą. Iš viso Kauno oro uostą su užsienio šalimis šią žiemą jungs net 19 krypčių. Daugiausia maršrutų Kauną jungs su Jungtinės Karalystės miestais. Keleivius iš Kauno priims du Londono oro uostai, taip pat Bristolis, Edinburgas, Liverpulis ir jau minėtas Belfastas.

LTOU nuotr./VNO 24-25' žiemos sezono krypčių žemėlapis
LTOU nuotr./VNO 24-25' žiemos sezono krypčių žemėlapis

Pasiilgę šilumos iš Kauno galės nuskristi į Malagą, Madridą ar Alikantę Ispanijoje, taip pat – į Pafosą Kipre.

Skrydžių žemėlapyje žiemą ryški išliks ir Palanga su šešiomis skrydžių kryptimis. Iš Palangos oro uosto žiemos sezonu galima planuoti keliones tiek į kaimyninę Rygą, tiek į tokius Europos susisiekimo centrus kaip Kopenhaga ar Amsterdamas, atveriančius gausybę galimybių jungiamiesiems skrydžiams į visą pasaulį. Tiesioginiai skrydžiai į Londoną, Dubliną, Oslą užtikrins sklandžias užsienyje dirbančių lietuvių keliones namo.

Žiemoti Kanarų salose bus patogiau

Didžiausias šalies oro uostas Vilniuje naujų krypčių sąraše greta Diuseldorfo dar siūlo galimybę nuo spalio 29 d. pasiekti Norvegijos sostinę Oslą (Sandefjordo Torpo oro uostą). Tą pačią dieną grįžta žiemos aviacijos sezono skrydžiai iš Vilniaus į Tenerifę (tris kartus per savaitę). Į Gran Kanarijos saloje esantį Las Palmas oro uostą skrydžiai prasidės lapkričio 2 dieną. Nuo spalio 30 d. tiesioginiu skrydžiu iš Vilniaus bus galima pasiekti Jungtiniuose Arabų Emyratuose esantį Dubajų.

LTOU nuotr./PLQ 24-25' žiemos sezono krypčių žemėlapis
LTOU nuotr./PLQ 24-25' žiemos sezono krypčių žemėlapis

Slidinėjimo mėgėjai galės pasinaudoti proga ir tiesioginiais skrydžiais nuo gruodžio 21 d. apsilankyti Turine bei nuo sausio 11 d. Grenoblyje, Prancūzijoje.

Viena kryptimi – net 34 skrydžiai per savaitę

Žiemos skrydžių sezonas aviacijos pasaulyje prasideda spalio mėnesio pabaigoje. Kasmet pokyčius lemiantis sezoniškumas yra įprasta Europos aviacijos rutinos dalis, kai oro bendrovės peržiūri savo krypčių žemėlapius. Dėl savo verslo modelio daugiau pokyčių vykdo žemų kainų oro linijų bendrovės – laikinai stabdo skrydžius tam tikromis kryptimis, pavyzdžiui, populiariomis vasarą, nes pietų Europoje ir kitur žiemos metu atvėsta orai, o turizmas atslūgsta.

Dėl šio dėsningumo, anot T.Zitikio, Lietuvos oro uostai ypač didelį dėmesį skiria susisiekimui su Europos sostinėmis, kurios dažnai tampa vartais į tolesnius kraštus.

LTOU duomenimis, didžiausias skrydžių dažnis šį žiemos sezoną iš Vilniaus toliau vyks į Lenkijos sostinę Varšuvą - 32–34 skrydžiai per savaitę, 28 – į Suomijos sostinę Helsinkį, 26 – į Latvijos sostinę Rygą, 19 – į Danijos sostinę Kopenhagą. Svarbu paminėti, kad oro linijų bendrovė „Brussels Airlines“ žiemos sezonu didina savaitinių skrydžių skaičių tarp Vilniaus ir Briuselio – per savaitę vyks penki skrydžiai.

Reguliarius skrydžius Lietuvoje žiemos sezonu numato vykdyti 12 oro bendrovių, iš kurių 9 yra tradicinės ir dar trys – žemų kaštų oro bendrovės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito