Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Po kritikos oro linijos „Air Serbia“ skelbia mažinančios skrydžių skaičių Maskvos kryptimi

Po kritikos, kad Serbijos oro linijos „Air Serbia“ pelnosi iš karo Ukrainoje ir vykdo daugiau skrydžių Rusijos kryptimi, Serbijos prezidentas Aleksandras Vučičius pranešė, kad „AirSerbia“ per dieną vėl vykdys tik vieną skrydį į Maskvą. Apie tai rašo naujienų agentūra AP. Visgi oro linijos vykdo daugiau skrydžių į Rusijos sostinę – ketvirtadienį numatyti du, penktadienį – trys.
Oro linijos „Air Serbia“
Oro linijos „Air Serbia“ / 123RF.com nuotr.

Po to, kai Rusija įsiveržė į Ukrainą, Europos Sąjunga (ES) uždarė savo oro erdvę rusų oro vežėjams. Tačiau Serbija pasielgė priešingai – valstybės valdomos oro linijos „Air Serbia“ padvigubino skrydžių į Rusijos sostinę skaičių ir skrydžiams pradėjo naudoti didesnius lėktuvus, kad galėtų keliauti daugiau keleivių.

Be kai kurių Turkijos oro vežėjų, Serbijos oro linijos liko vienintelės Europoje, kurios ir toliau skraido į karą pradėjusią Rusiją. Toks elgesys sukėlė ES ir Ukrainos kritiką.

„Serbija yra vienintelė Europoje, palikusi atvirą dangų Rusijai“, – anksčiau tviteryje rašė Ukrainos užsienio reikalų ministro pavaduotoja Emine Dzheppar.

„Pelnymasis iš [ukrainiečių] kraujo yra nevertas šalies kandidatės statuso ES“, – pridūrė ji.

Į tai reaguodamas, Serbijos prezidentas A.Vučičius pareiškė, kad po „raganų medžioklės“, nukreiptos prieš jo šalį, „AirSerbia“ vėl vykdys tik vieną skrydį į Maskvą per dieną.

„Ir ar tie, kurie vadovauja persekiojimui prieš Serbiją dėl skrydžių į Rusijos sostinę, bus tuo patenkinti?“ – klausė A.Vučičius duodamas interviu televizijai.

Jis, kalbėdamas apie turkų į Rusiją vykdomus skrydžius, skundėsi, kad „tų NATO narių, kurios iš dalies yra Europoje, iš dalies Azijoje, ir turi 30 kartų daugiau skrydžių į Maskvą nei Serbija, niekas neliečia“.

Serbijos prezidentas nepatikslino, kada bus sumažintas „Air Serbia“ skrydžių skaičius Maskvos kryptimi.

123RF.com nuotr./Oro linijos „Air Serbia“
123RF.com nuotr./Oro linijos „Air Serbia“

Belgrado oro uosto svetainės duomenimis, trečiadienį į Maskvą skrido du „Air Serbia“ lėktuvai, ketvirtadienį šia kryptimi taip pat numatyti du skrydžiai, penktadienį – trys.

Nors Serbija oficialiai siekia narystės ES, ji atsisakė įvesti tarptautines sankcijas savo sąjungininkei Rusijai.

ES pareigūnai ne kartą įspėjo Serbiją, kad jei ji nori įstoti į ES, turės prisitaikyti prie bloko užsienio politikos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas