Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos geležinkelių operatorė SNCF nori sujungti „Eurostar“ ir „Thalys“

Prancūzijos geležinkelių operatorė SNCF nori sujungti „Eurostar“, kurios greitieji traukiniai kursuoja tarp Briuselio ir Londono, ir „Thalys“, kurios traukiniais keleiviai iš Prancūzijos vežami į Belgiją ir Nyderlandus.
Eurostar traukinys
Eurostar traukinys / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasak SNCF vadovo Guillaume Pepy, toks žingsnis, kuriam įgyvendinti reikėtų iki dvejų metų, leistų sukurti vieną europinę geležinkelių bendrovę, kuri būtų efektyvesnė ir leistų keleiviams paprasčiau ir veiksmingiau keliauti.

Jo teigimu, du tinklai, kurių kontroliniai akcijų paketai priklauso SNCF, galėtų pervežti iki 30 mln. keleivių per metus, jeigu būtų sujungti.

Susijungimo projektą, pramintą „Greenspeed“, turės patvirtinti kiti abiejų geležinkelio bendrovių akcininkai ir jų valdybos.

„Susijungimo idėja – vystyti ir plėsti tinklą“, – pareiškė G.Pepy reporteriams Paryžiuje ir pridūrė, jog „SNCF neabejotinai nori išsaugoti“ susijungusiosios bendrovės kontrolę.

SNCF valdo 55 proc. „Eurostar“ akcijų ir 60 proc. „Thalys“ akcijų.

Kiti „Eurostar“ akcininkai yra Kanados institucinis investuotojas „La Caisse de depot et placement du Quebec“ (CDPQ), kuriam priklauso 30 proc., Didžiosios Britanijos fondas „Hermes Infrastructure“, turintis 10 proc. akcijų, ir Belgijos geležinkelių operatorė SNCB, valdanti 5 proc. akcijų.

SNCB taip pat priklauso 40 proc. „Thalys“ akcijų.

Koks bus siūlomos naujosios bendrovės pavadinimas ir kur įsikurs jos būstinė, dar nenuspręsta.

„Norime sukurti europinę bendrovę, kuri galėtų leisti paprasčiau keliauti tarp įvairių šalių miestų ir galėtų konkuruoti su lėktuvais ir automobiliais“, – pareiškė SNCF keleivių transporto padalinio „SNCF Voyages“ vadovė Rachel Picard.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant