Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Reuters“: Turkija sustabdė sankcionuotų prekių tranzitą į Rusiją

Praėjusius daugiau nei metams nuo Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios Turkija didėjančio JAV bei Europos spaudimo sąlygomis nuo šio mėnesio sustabdė Vakarų sankcijomis uždraustų prekių tranzitą į Rusiją, agentūrai „Reuters“ pareiškė vienas Turkijos aukščiausio rango eksportuotojų ir diplomatas.
Turkijos vėliava
Turkijos vėliava / 123RF.com nuotr.

Turkijos vyriausybė pateikė šalies įmonėms sąrašą užsienyje pagamintų prekių, kurios negali būti nukreipiamos į Rusiją, ir šis ribojimas įsigaliojo kovo 1-ąją, pranešė Stambulo juodųjų ir spalvotųjų metalų eksportuotojų asociacijos vadovas Cetinas Tecdelioglu.

„Bet kurios šiame sąraše išvardintos prekės negali patekti į Rusiją, nepriklausomai nuo to, iš kurios šalies jos atgabentos“, – sakė jis.

Europos Sąjungos pareigūnas agentūrai „Reuters“ anonomiškai sakė, kad Ankara žodžiu patikino Europos Komisiją, jog nuo kovo 1 dienos prekės, kurioms taikomos ES, JAV ar Jungtinės Karalystės sankcijos ar eksporto kontrolė, nebus nukreipiamos tranzitu į Rusiją.

Turkijos valdžios institucijos oficialiai šios informacijos nekomentavo.

Kita vertus, C.Tecdelioglu pažymėjo, jog Turkijoje pagamintos prekės, net ir su sudedamosiomis dalimis iš kitų valstybių, ir toliau gali būti siunčiamos į Rusiją be apribojimų.

Agentūra „Bloomberg“ anksčiau skelbė, jog pagrindiniai Vakarų sankcionuotų prekių srautai į Rusiją teką per Turkiją, Jungtinius Arabų Emyratus ir Kazachstaną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas