Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ryanair“ pelnas smuko beveik 8 proc.

Airijos pigių skrydžių bendrovės „Ryanair“ – didžiausios Europoje pigių skrydžių kompanijos – grynasis pelnas trečiąjį finansinių metų ketvirtį sumažėjo 7,8 proc.
„Ryanair“ lėktuvas
„Ryanair“ lėktuvas / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

Bendrovės teigimu, tam daugiausia įtakos turėjo po britų sprendimo išstoti iš Europos Sąjungos smukęs svaro kursas, nes maždaug ketvirtis kompanijos pardavimų tenka Britanijos rinkai. Taip pat įtakos turėjo ir rinkoje didelė lėktuvų bilietų pasiūla, daranti spaudimą jų kainoms.

„Ryanair“ pranešime spaudai nurodoma, kad praėjusių metų spalio-gruodžio mėnesiais, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, jos grynasis pelnas sumažėjo nuo 102,7 mln. iki 94,7 mln. eurų.

Apyvarta ūgtelėjo 1 proc. iki 1,345 mlrd. eurų, nepaisant to, kad keleivių srautas padidėjo 16 proc. iki 28,8 mln. žmonių.

Vidutinė „Ryanair“ bilietų kaina smuko 17 proc. iki 33 eurų. Be to, kompanija pradėjo skraidinti 95-iais naujais maršrutais.

Pasak „Ryanair“, jos verslui įtakos turi ir politinis neapibrėžtumas tokiuose tarp turistų populiariuose regionuose, kaip Turkija, Egiptas ir Šiaurės Afrika.

„Mes manome, kad neapibrėžtumas po „Brexit“, svaro pigimas ir užsakomųjų skrydžių perkėlimas iš Turkijos, Egipto ir Šiaurės Afrikos į Ispaniją ir Portugaliją ir toliau turės neigiamos įtakos mūs kainoms likusią metų dalį“, – sakė kompanijos vadovas Michaelas O'Leary.

Jo teigimu, kainos ketvirtąjį finansinių metų ketvirtį gali kristi 15 proc. Tačiau bendrovė nekeičia visų metų pelno prognozės ir tikisi gauti 1,3-1,35 mlrd. eurų pelno ir skraidinti maždaug 119 mln. keleivių.

„Ryanair“ skraidina keleivius daugiau nei 1800 maršrutų į daugiau nei 200 oro uostų 33-iose pasaulio šalyse. Bendrovei priklauso 371 lėktuvas ir ji yra užsisakiusi dar 293 orlaivius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento