Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 01

„Ryanair“ prieš Vilniaus oro uostą: nors bendrovė nukirpo nemažai skrydžių, ilgainiui keleiviai galės išlošti

Airijos aviakompanijai „Ryanair“ nutraukus dvi kryptis į Jungtinę Karalystę ir paskelbus apie 11 kitų maršrutų iš Vilniaus retinimą, šalies pasiekiamumas dar sumažėjo. Vis dėlto 15min kalbinti aviacijos ekspertai pastebi, kad „Ryanair“ siekia naudotis dominuojančia padėtimi, o pokyčiai šalies keliautojams gali atnešti naudos ilguoju laikotarpiu. Tuo tarpu net ir kilstelėti mokesčiai Vilniuje drastiškai nuo kitų Baltijos šalių sostinių nesiskiria.
Lėktuvas
Lėktuvas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Ryanair“ penktadienį paskelbė, kad reaguodama į sprendimą Vilniaus oro uoste nuo 2023 m. sausio 1 d. padidinti mokesčius 28 proc. vasaros sezono metu suplanuotų skrydžių iš Vilniaus dažnumą mažina 30 proc. Oro linijos pranešė, kad panaikins du maršrutus, o rečiau skraidys dar 11-oje maršrutų. Oro uosto atstovai atkerta, kad įkainiai Vilniuje nebuvo didinti nuo 2018 m. ir kaltina bendrovę viešu spaudimu.

15min pasidomėjo, kokiomis sąlygomis aviakompanijos skraido į kitus regiono oro uostus bei kas keliautojams iš Lietuvos žadama toliau – ar toks airių žingsnis pasiųs signalą konkurentams ir kiek realu tikėtis naujų skrydžių jau šią vasarą?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas