Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Saudo Arabija pranešė leisianti JAE komerciniams orlaiviams kirsti šalies oro erdvę

Saudo Arabija sutiko leisti Jungtiniems Arabų Emyratams (JAE) vykdyti komercinius skrydžius į „visas šalis“ kertant karalystės oro erdvę, trečiadienį pranešė valstybinė žiniasklaida.
Saudo Arabija
Saudo Arabija / 123RF.com nuotr.

O vos keliomis dienomis anksčiau Saudo Arabija leido Izraelio orlaiviui įvykdyti istorinį pirmąjį komercinį skrydį į Abu Dabį kertant šalies teritoriją.

Saudo Arabija priėmė JAE prašymą leisti „kirsti karalystės oro erdvę į JAE skrendantiems orlaiviams bei orlaiviams, skrendantiems iš JAE į visas šalis“, pranešė oficiali naujienų agentūra „Saudi Press Agency“, remdamasi šaltiniu iš civilinės aviacijos tarnybos.

Tuo tarpu Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu pareiškė, kad pirmadienio istorinis tiesioginis Izraelio orlaivio skrydis į JAE per Saudo Arabiją nebus paskutinis.

„Izraelio ir visų šalių lėktuvai galės skristi tiesiai iš Izraelio į Abu Dabį ir Dubajų ir atgal“, – pažymėjo B.Netanyahu, nepateikdamas konkretesnių grafikų.

Šie pranešimai paskelbti po to, kai JAV ir Izraelio delegacijos pirmadienį pirmuoju tiesioginiu komerciniu skrydžiu iš Tel Avivo pasiekė Abu Dabį, siekdami pažymėti žydų valstybės ir JAE ryšių normalizavimą.

Saudo Arabija pareiškė, kad neseks JAE užmegzdama diplomatinius ryšius su Izraeliu, kol žydų valstybė nepasirašys tarptautiniu mastu pripažinto taikos susitarimo su palestiniečiais.

Visgi pastaraisiais metais karalystė pradėjo puoselėti viešai nedemonstruojamus santykius su Izraeliu.

Taip Saudo Arabija leido atlikti istorinį skrydį per jos erdvę, o tai reiškia, kad orlaivio kelionė sutrumpėjo per pusę, kadangi jam nereikėjo skristi ilga trajektorija aplink Arabijos pusiasalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas