Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 08 28

Šiauliai prašo finansuoti geležinkelio atšaką LEZ, Vyriausybė kol kas nemato galimybių

Šiauliams prašant finansuoti geležinkelio atšaką nuo link Šiaulių laisvosios ekonominės zonos (LEZ) ir Šiaulių oro uosto, Vyriausybė tam kol kas nemato galimybių.
Geležinkelis
Geležinkelis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šiaulių meras Artūras Visockas praėjusią savaitę kreipėsi į premjerę Ingridą Šimonytę, tai pat Krašto apsaugos, Ekonomikos ir inovacijų ministerijas, Prezidentūrą ir kitas institucijas prašydamas kitų metų biudžete numatyti finansavimą likusiai jungties su šalies geležinkelio tinklu atkarpai.

Šiuo metu jau nutiesta 1,4 km ilgio vėžės atkarpa nuo vėžės Vilnius-Klaipėda iki pramoninio parko – savivaldybė siekia, kad ji būtų nutiesta per laisvąją ekonominę zoną palei Šiaulių oro uostą iki pat Krašto apsaugos ministerijos valdomos teritorijos.

A.Visocko teigimu, ši dar apie dviejų kilometrų geležinkelio atkarpa reikalinga ne tik teritorijoje įsikūrusiam verslui, tarp kurio – ir Vokietijos, JAV įmonės, bet ir kariuomenei. Mero teigimu, šioje vietoje ankstesnė geležinkelio vėžė buvo išardyta, o LEZ įsikuriančiam verslui ją buvo pažadėta atkurti siekiant pritraukti investicijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas