Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Griežtesnė automobilių gabenimo per sieną tvarka – dėl sankcijų Rusijai

Nuo antradienio daugiau dėmesio bus skiriama eksportuojamiems ar gabenamiems tranzitu iki penkerių metų senumo lengviesiems automobiliams, pirmadienį pranešė Lietuvos muitinė.
„Blue Corridor 2012“ ralis
Rusiški numeriai / „Blue Corridor Rally“ renginio organizatorių nuotr.

„Nuo birželio 4 dienos eksportuojamiems, taip pat reeksportuojamiems ar gabenamiems tranzitu iki penkerių metų senumo automobiliams bus privaloma pateikti papildomus dokumentus, įrodančius, kad nebus pažeidžiami tarptautinių sankcijų ribojimai“, – pranešime teigia muitinė.

Taip pat su išvardintais dokumentais bus privalu muitinei pateikti gamintojo deklaraciją, kurioje gamintojas patvirtina, kad jam žinomas jo pagamintų prekių naudotojas, bei užtikrina, kad prekės nebus naudojamos nesilaikant tarptautinių sankcijų taikymo sąlygų.

Be to, nuo antradienio eksportuojant, reeksportuojant ar tranzitu gabenant į Baltarusiją lengvąjį automobilį, kai jį įsigijo fizinis asmuo, automobilį išvežti galės tik pats savininkas.

Priemonės taikomos įgyvendinant gegužės 9 dieną Vilniuje pasirašytą penkių Europos Sąjungos (ES) valstybių muitinių susitarimą dėl vienodų kontrolės priemonių, susijusių su sankcijų įgyvendinimu.

Muitinei nustačius, kad eksportuoti į trečiąsias šalis lengvieji automobiliai buvo įregistruoti Rusijoje, tai bus laikoma ES reglamento pažeidimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus