Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiemet Lietuvos susisiekimas oru su Vokietija pasiekė rekordinį lygį

Dešimt maršrutų tarp Lietuvos oro uostų (LTOU) ir Vokietijos didžiųjų miestų šiemet svariai prisidėjo prie keleivių srautų augimo ir mūsų šalies pasiekiamumo. Šiuo metu šia kryptimi vykdoma daugiau nei 40 savaitinių reguliarių skrydžių. LTOU duomenimis, per devynis šių metų mėnesius keleivių srautai tarp Lietuvos ir Vokietijos išaugo daugiau negu penktadaliu, rašoma LTOU pranešime spaudai.
Berlyno oro uoste po sutrikimų iš dalies atnaujinami skrydžiai / Christoph Soeder / AP
Berlyno oro uostas

Teigiama, kad nuo spalio pabaigos - aviacijos žiemos sezono pradžios - ryšiai su didžiausia Europos ekonomika ir toliau tvirtės, nes startuos dar viena nauja reguliari kryptis – skrydžiai į Diuseldorfą.

„Galima drąsiai sakyti, kad šiais metais susisiekimas oru su Vokietija vyksta tarsi „Autobahn“ greitkelių tinklu. Patogūs skrydžiai yra svarbūs strateginei Lietuvos partnerystei su Vokietija, todėl šios šalies miestai buvo įtraukti į strategiškai svarbių maršrutų sąrašą ir tapo prioritetu taikant skrydžių rizikos pasidalinimo modelį. Iš pradžių pagal šį modelį sėkmingai sujungtas Vilnius ir Hamburgas, o dabar atėjo metas jungčiai su Diuseldorfu. Taigi rekordiniai bendri keleivių srautai šiemet tarp Vokietijos ir Lietuvos jau spalį turėtų perkopti pusę milijono“, – teigia Tomas Zitikis, LTOU skrydžių vystymo skyriaus vadovas.

Būtina tęsti valstybės investicijas į rizikos pasidalinimo modelį

Pasak T.Zitikio, patogus susisiekimas su Vokietija dar niekada nebuvo toks aktyvus, o šių metų rezultatai pagrindžia būtinybę tęsti ir palaikyti skrydžių rizikos pasidalinimo modelį.

Šiemet sausį–rugsėjį keleivių srautai tarp Lietuvos ir Vokietijos buvo 22 proc. didesni, lyginant su atitinkamu laikotarpiu praėjusiais metais. Be to, žvelgiant į artimiausią ateitį, ypač didelę reikšmę šios oro jungtys įgyja bendruose NATO projektuose, kuriais siekiama stiprinti mūsų šalies gynybą.

Iš Vilniaus oro uosto šiemet vykdyti skrydžiai į Vokietija aštuoniomis kryptimis: Berlyną, Brėmeną, Dortmundą, Hamburgą, Miuncheną, Niurnbergą ir du Frankfurto oro uostus. Sprendimas kai kuriomis kryptimis padidinti skrydžių dažnį lėmė, kad jas pasirinkusių keleivių srautas pagausėjo trečdaliu ar net daugiau.

Šiais metais Kauną su Kelno-Bonos ir Berlyno oro uostais jungiantys skrydžiai iš viso per 9 mėnesius pritraukė net 68 proc. daugiau keleivių negu su tuo pačiu laikotarpiu pernai.

Iš viso žiemos sezonu keliones į Vokietiją planuojantys keleiviai netrukus galės rinktis net iš 11 krypčių: devynias iš Vilniaus ir dvi iš Kauno. Reguliarius skrydžius iš Lietuvos į Vokietiją šiemet vykdo „Lufthansa“, „airBaltic“, „Ryanair“ ir „Wizz Air“ oro bendrovės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento