Sportas gyvai
Sportas gyvai
2023 11 06 /16:15

Dalies traukinių eismą „Lietuvos geležinkeliai“ atnaujino: vėlavimai gali siekti iki dviejų valandų

Pirmadienio vidurdienį „Lietuvos geležinkeliai“ pranešė, kad ruože Vievis – Žasliai laikinai stabdomas traukinių eismas. Apie 16 valandą buvo pranešta, kad atnaujintas dyzelinių traukinių eismas, tačiau vėlavimai gali siekti iki dviejų valandų. Likusius maršrutus ketina atstatyti „šiąnakt“, rašoma bendrovės pranešime.
Incidentas
Incidentas / Lietuvos geležinkelių nuotr.

Pirmadienio popietę geležinkelio atkarpoje Vievis–Žasliai užfiksavus geležinkelio infrastruktūros kontaktinio tinklo atramos pažeidimą ir laikinai sustabdžius maršrutais Vilnius–Klaipėda, Vilnius–Šiauliai ir Vilnius-Kaunas kursuojančių traukinių eismą, jis apie 15 val. buvo dalinai atnaujintas.

„Siekiant kuo mažiau paveikti keleivių planus, šiandien atkarpą Vievis-Žasliai vykstančių traukinių eismas organizuojamas traukinius nukreipiant į vieną iš dviejų ruože Vievis-Žasliai esančių geležinkelių kelių. Laikantis visų saugos reikalavimų, tol, kol bus pašalintos traukinių eismo sutrikdymo priežastys, traukiniai paveiktu ruožu kursuos apribotu – iki 25 km/h siekiančiu – greičiu“, – rašoma „Lietuvos geležinkelių“ pranešime.

Lietuvos geležinkelių nuotr./Nuvirtęs stulpas
Lietuvos geležinkelių nuotr./Nuvirtęs stulpas

Numatoma, kad dėl infrastruktūros kontaktinio tinklo atramos pažeidimo šiandien maršrutais Vilnius–Klaipėda, Vilnius–Šiauliai ir Vilnius-Kaunas kursuojantys traukiniai gali vėluoti iki 2 val. Tikimasi, jog dar šiąnakt bus pašalintas pažeidimas ir atstatytas įprastas visų minėtais maršrutais kursuojančių traukinių eismas.

Preliminariais duomenimis, incidentas įvyko geležinkelio ruožo Vilnius-Kaunas 54 kilometre dėl šalia bėgių rangovo vykdytų žemės kasimo darbų. Detalios įvykio priežastys ir padaryta žala bus nustatyta po vidinio tyrimo.

Eismą sutrikdė nuvirtęs stulpas

Kaip jau pranešėme, nuvirtus kontaktinei atramai maršrute Vievis-Žasliai, buvo sustabdytas dalies traukinių eismas. Pirmasis apie tai pranešęs žiniasklaidos kanalas buvo lrt.lt

Skelbta, kad vėliausiai bus sutvarkytas elektrinių traukinių Vilnius–Kaunas eismas.

Bilietų pardavimo platformoje bilietas.ltglink.lt bilietų maršrutu Vilnius-Kaunas nusipirkti pirmadieniui vidurdienį nebuvo galima. Artimiausia kelionė buvo nurodyta antradienį 4:55.

Ekrano nuotr./„Lietuvos geležinkeliai“
Ekrano nuotr./„Lietuvos geležinkeliai“

Vis dėlto, pirmadienio pavakarę „Lietuvos geležinkeliai“ pranešė, kad prekyba bilietais į dalį maršrutų buvo atnaujinta.

17:50 platformoje bilietas.ltglink.lt buvo galima nusipirkti bilietus dviem Vilnius-Kaunas maršrutais.

„Galimas traukinio vėlavimas, tačiau rekomenduojame į stotį atvykti pirminiu numatytu traukinio išvykimo laiku. Atsiprašome už nepatogumus“, – rašoma tinklapyje.

LTG korporatyvinių reikalų direktorius Aleksandras Zubriakovas teigė, kad keleiviai iš pradinių maršrutų Vilnius–Klaipėda, Vilnius–Šiauliai, Vilnius-Kaunas stočių išvykti turintys ir bilietus jau įsigiję keleiviai bus pervežami autobusais iki galinės maršruto stoties.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Aleksandras Zubriakovas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Aleksandras Zubriakovas

„Bilietų pardavimai į maršrutais Vilnius–Klaipėda, Vilnius–Šiauliai, Vilnius-Kaunas kursuojančius traukinius yra ir bus sustabdyti iki tol, kol traukiniai vėl galės kursuoti pagal tvarkaraštį. Dėl susiklosčiusios situacijos, galimas kitų tiek traukinių, tiek autobusų išvykimo/atvykimo vėlavimas“, – savo įraše feisbuke nurodė LTG atstovas.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Lietuvos geležinkeliai
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Lietuvos geležinkeliai

„Atsiprašome klientų už galimus nepatogumus. „LTG Link“ primena, kad traukiniams vėluojant atvykti į galutinę stotį ilgiau nei 60 min., keleiviai kviečiami kreiptis el. paštu kompensacija@ltglink.lt dėl kompensacijos. Laiške prašoma prisegti kelionės bilietą ir nurodyti banko sąskaitą, į kurią bus pervesti pinigai“, – rašyta „LTG“ pranešime žiniasklaidai.

Vėluoja 4,6 proc. traukinių, gedimų – 0,2 proc.

„LTG Link“ kasdien Lietuvoje atlieka daugiau kaip 150 reisų traukiniais ir iš viso šiemet (sausio-rugsėjo mėn.) keleivius vežė beveik 46 tūkst. reisų. Į galinę stotį laiku atvyko 95,4 proc. traukinių, o vėlavo 4,6 proc. traukinių, iš jų 0,2 proc. – dėl traukiniuose fiksuotų techninių nesklandumų. Dėl susidūrimų su laukiniais gyvūnais ar kitų išorinių faktorių vėlavo 1,5 proc. traukinių.

„Daugumą (52 proc.) vėlavimų nulėmė infrastruktūros darbai ar greičio ribojimai, tarp kurių – tęsiami geležinkelio arterijos Vilnius–Klaipėda elektrifikacijos darbai. Ketvirtadalis vėlavimų kilo dėl kitų traukinių užlaikymo – t. y., kai dėl kito traukinio sustojimo vėliau važiavę traukiniai negalėjo pravažiuoti suplanuotos geležinkelio atkarpos, dar apie 10 proc. – dėl įvairių kelionės metu pasitaikančių netikėtumų (pavyzdžiui, jei keleiviams prireikia daugiau laiko įlipti ar išlipti iš traukinio, dėl būtino greičio sumažinimo, norint prasilenkti su iš priešingos pusės atvykstančiu traukiniu, ir pan.)“, – savo feisbuko paskyroje rašė A.Zubriakovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Reklama
Tinklinis, kepsninės, universalūs treniruokliai: ką šiemet erdvėms prie savo namų siūlys vilniečiai?
Užsisakykite
15min naujienlaiškius