Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tryliktas per keturiolika savaičių streikas Prancūzijoje vėl įsiutino „Ryanair“

Antradienį, liepos 5 d. Prancūzijos oro eismo kontrolės (OEK) profesinės sąjungos pradeda jau tryliktą per pastarąsias keturiolika savaičių ir 53 – ąjį per septynerius metus streiką, dėl kurio oro vežėjai bus priversti nutraukti šimtus skrydžių. Tai įsiutino Airijos pigių skrydžių vežėją „Ryanair“, pirmadienį eilinį sykį paraginusį Europos Komisiją imtis veiksmų, kad streikas neįvyktų.
„Ryanair“
„Ryanair“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip rašoma „Ryanair“ išplatintame pranešime spaudai, bendrovė antradienį dėl streiko atšauks 102 skrydžius ir dėl to nukentės daugiau nei 18 tūkstančių keliautojų. Paskaičiuota, jog dar apie šimtas tūkstančių žmonių patirs nepatogumus dėl skrydžių vėlavimo.

Airijos bendrovė paragino EK pareikalauti Prancūzijos OEK profsąjungų dalyvauti privalomajame arbitraže, o ne streike. Streikui įvykus, siūloma, kad Prancūzijos oro eismo kontrolė galėtų užsiimti kitų šalių bendrovės.

„Prancūzijos streikai jau tapo kas savaitiniu įvykiu, kuriuo siekiama įnešti sumaištį šeimoms ir verslo keleiviams, dėl to ir paraginome EK imtis veiksmų, kad būtų užkirstas kelias streikams, griaunantiems Europos piliečių ir jų šeimų kelionių planus“, – teigė „Ryanair“ marketingo vadovas Kenny Jacobsas.

Ne pirmą sykį organizuojami Prancūzijos OEK profsąjungų streikai susiję su nepasitenkinimu darbo kodekso reformomis bei mažėjančiu oro erdvės kontrolę prižiūrinčių asmenų skaičiumi. Profsąjungų atstovai teigia, kad mažinami etatai ir pasenusi įranga neigiamai veikia galimybes išlaikyti saugumą virš šalies oro erdvės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas