Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkijos bendrovė siekia įsigyti didžiausią Kazachstano oro uostą

Turkijos holdingo bendrovė TAV derasi dėl didžiausio Kazachstano oro uosto Almatoje įsigijimo, pranešė Kazachstano pramonės ir infrastruktūros plėtros ministerija.
Turkijos vėliava
Turkijos vėliava / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Anot pranešimo, jei šias derybas vainikuos sutartis, TAV „solidžiai investuotų į Almatos oro uosto infrastruktūros plėtrą bei komercinio patrauklumo didinimą“.

Ministerija atmeta galimybę, jog didžiausio šalies oro uosto pardavimo Turkijos investuotojams atveju išaugtų jo įkainiai.

Anksčiau agentūra „Bloomberg“ skelbė, kad dėl Almatos oro uosto perėmimo derasi Turkijos bendrovių „TAV Havalimanlari“ ir „VPE Capital“ konsorciumas.

„TAV Havalimanlari“ valdo Turkijos Ankaros, Izmiro, Antalijos ir Bodrumo, Sakartvelo Tbilisio ir Batumio, Saudo Arabijos Madinos, Kroatijos Zagrebo, Šiaurės Makedijos Skopjės, dar kelis oro uostus.

Dabar Almatos oro uostą, pernai aptarnavusį 5,7 mln. keleivių – tik 1 proc. daugiau nei užpernai, valdo Nyderlanduose registruota bendrovė „Venus Airport Investments B.V.“, jį iš bendrovių „Meridian Capital“ ir „SAT Infosystems“ 2011-aisiais įsigijusi už 86,7 mln. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento