Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 19

Už Turkijos bendrovės kyšo rusiškos ausys: virš Lietuvos skraidina rusų turistų pilnus lėktuvus

Jei apie „Southwind Airlines“ išgirdote tik ketvirtadienio rytą, kai Vilniuje neplanuotai nusileido į Maskvą skridęs jų lėktuvas, jūs greičiausiai ne vienas. Dar prieš pusantrų metų tokios oro linijos neegzistavo. Vienas pagrindinių jų įkūrimo tikslų – užtikrinti, kad net įvedus galybę sankcijų agresorei, rusų turistų srautas Turkijos kurortuose nenusloptų.

Trečiadienį prieš vidurnaktį Lietuvoje neplanuotai nusileido į Maskvą iš Antalijos skridęs lėktuvas, kadangi jo keleivė pasijuto blogai. Keleivę išsivežė greitosios pagalbos automobilis, o jos būklė ryte buvo įvardijama kaip sunki.

Po vidurnakčio savo skrydį tęsęs „Southwind Airlines“ lėktuvas atkreipė aviacijos entuziastų dėmesį – kaip jau rašėme, vienam 15min skaitytojui netgi kilo klausimų, ar tai nėra naujas skrydis Vilnius-Maskva.

Skaitytojo nuotr./„Flightradar“ nuotr.
Skaitytojo nuotr./„Flightradar“ nuotr.

Tokio skrydžio nebeliko nuo 2022 m. vasario pabaigos, kai ES šalys užvėrė savo oro erdvę Rusijos oro bendrovėms. Tačiau visiškai šviežiai, 2022 m. balandį įkurta „Southwind Airlines“ per ES šalių teritorijas trumpiausiu keliu toliau skraidina rusų turistų pilnus lėktuvus ir taip išnaudoja likusią spragą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas