Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 22

Vartai į Aziją užsivėrė – „Finnair“ sparnus pakirpo karas

Šiauriniame Europos pakraštyje įsikūrusi Suomija ne vieną dešimtmetį naudojosi savo geografine padėtimi, kad taptų populiariais vartais į Europą Azijos keliautojams. Jos pavyzdinė aviakompanija „Finnair“ siūlė skrydžius iš Tokijo, Seulo ir Šanchajaus į Helsinkį, kurie skrendant per Rusiją buvo keletu valandų trumpesni nei skrydžiai į bet kurią kitą Europos sostinę.
Helsinkio oro uostas
Helsinkio oro uostas / „The New York Times“/Juho Kava nuotr.

Oro uosto vadovai investavo beveik milijardą eurų į naują terminalą su supaprastintais persėdimais. Prie kinų turistų pamėgtų greitai paruošiamų makaronų pakelių stovėjo karšto vandens aparatai, o visur buvo matyti informacinės lentelės japonų, korėjiečių ir kinų kalbomis.

Tačiau, kai Rusija vasario 24 dieną pasiuntė savo karius per Ukrainos sieną, kruopščiai sukonstruotas žaidimo stalas buvo apverstas per naktį.

Rusija uždarė savo oro erdvę daugumai Europos vežėjų, reaguodama į sankcijas Rusijos lėktuvams. Kažkada devynias valandas trukęs skrydis į Helsinkį per bekraštes Rusijos platumas dabar pailgėjo iki 13 valandų ir reikalauja net 40 procentų daugiau degalų, nes lėktuvams tenka skristi lankstu.

„Finnair“ konkurencinis pranašumas – greičiausias susisiekimas su Azija ir patogumas europiečių kelionėms – dingo akimirksniu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito