Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vežėjų realybė geresnė negu statistika

Sandėliavimo ir saugojimo įmonių pajamos pernai, palyginti su 2013 metais, smuko trečdaliu. Patys vežėjai pripažįsta, kad sumažėjus tranzitui pajamos krito, tačiau ne taip drastiškai – į Rytus per Lietuvą vis dar juda nemažai prekių, o, vertinant perspektyvą, džiugina vidaus rinkos aktyvumas, Europos Sąjungos (ES) ekonomikos padėtis, rašo „Verslo žinios“.
Vilkikų eilė pasienyje
Vilkikai / VSAT nuotr.

„Statistika nevisiškai tiksli, nes ji neišgryninta. Logistikos versle retas užsiima vien sandėliavimu ir gauna pajamų tik iš sandėlio nuomos ir priežiūros. Yra ir kitų pridėtinių paslaugų: transporto, prekių tiekimo grandinės valdymo ir kitų“, – sakė Lietuvos logistikos asociacijos prezidentas Antanas Šimelis.

Nors yra atskirų prekių grupių, kurios visiškai nevežamos į Rusiją, nemažai produktų vis dar transportuojama, pačios Rytų įmonės tuo suinteresuotos, ieško įvairiausių galimybių, kad visa dokumentacija atitiktų kontrolės institucijų reikalavimus. Pasak A.Šimelio, sienos į Rytus nėra visiškai uždarytos, jei nebus papildomų sunkiai suvokiamų sugriežtinimų, visiško sienų uždarymo, lietuviai ras galimybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas