Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vilkikų eilės pasienyje su Baltarusija per parą sumažėjo

Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje trečiadienį ryte laukė apie 1,5 tūkst. krovininių transporto priemonių – maždaug šimtu mažiau nei antradienį.
Vilkikų eilės
Vilkikų eilės / Skirmanto Lisausko / 15min nuotr.
Temos: 2 Vilkikas Pasienis

Pasienio kontrolės punktų direkcijos trečiadienį ryte paskelbtais duomenimis, Medininkuose eilėje laukė 530 arba 30 mažiau nei prieš parą (560), Lavoriškėse – 200 (235) vilkikų, tuo tarpu kituose punktuose eilės pailgėjo: Raigarde laukė 386 (antradienį – 373), Šalčininkuose – 400 (338) vilkikų.

Prognozuojamas vidutinis patikros laukimo laikas – nuo 19 iki 51 valandos.

Valstybinės sienos apsaugos tarnyba teigia, kad eilės Lietuvoje kaupiasi dėl Lenkijos–Baltarusijos pasienyje uždarytų kontrolės postų, sugriežtintos muitinės patikros bei tokiems srautams nepritaikytos infrastruktūros.

Muitinės departamentas pranešė, kad nuo birželio 5-osios taikoma sugriežtinta patikra užkardant galimą sankcijų apėjimą ir prekių patekimą į Rusiją – vežėjai privalo pateikti tai įrodančius dokumentus, tačiau ne visi juos turi.

Lenkija nuo birželio 1-osios uždraudė įvažiuoti Rusijos ir Baltarusijos vilkikams. Lenkijos Vidaus reikalų ministerija skelbia, kad tokiu sprendimu siekiama griežtinti sankcijų kontrolę, o spauda skelbia, kad taip reaguojama į lenkų kilmės žurnalisto Andrzejaus Poczobuto įkalinimą Baltarusijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas