Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Vilniaus oro uoste – lyg „Akropolyje prieš Kalėdas“: išlaipinę keleivius kai kurie orlaiviai nukreipiami į Kauną

NATO viršūnių susitikimo išvakarėse Vilniaus oro uostas išgyvena kaip niekada aktyvų metą. Kaip rašo aviacijos ekspertas Simonas Bartkus, į Lietuvą atvykę privatūs orlaiviai, išlaipinę keleivius Vilniaus oro uoste, nukreipiami į Kauną, kad atlaisvintų vietos didesniems orlaiviams sostinėje. Tiesa, teigiama, kad tai – įprasta praktika.
Vilniaus oro uostas
Vilniaus oro uostas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pirmadienio vakarą tviteryje S.Bartkus pasidalijo žinute, kad išlaipinę keleivius Vilniuje privatūs orlaiviai nukreipiami į Kauno oro uostą.

„Tai daroma tam, kad Vilniaus oro uoste būtų atlaisvinta vietos didesniems orlaiviams. [Jame] užimta kaip „Akropolyje“ prieš Kalėdas“, – lygino ekspertas.

15min susisiekus su S.Bartkumi, jis sakė, kad tikėtina, jog į Kauną nukreipti į NATO susitikimą atvykę lėktuvai.

„Sunku pasakyti iš lėktuvų registracijų numerių, bet greičiausiai jie atskraidino kažką į renginį. Nebūtinai tai yra oficialios delegacijos, įvairūs žmonės atgabenami į renginį“, – teigė S.Bartkus.

Jis pridūrė, kad tai yra įprasta praktika.

„Ir Londone, ir Kopenhagoje tai vyko. Didelių renginių metu privatūs lėktuvai parkuojasi gretimuose oro uostuose“, – paaiškino jis.

Tuo metu Lietuvos oro uostų atstovas spaudai Tadas Vasiliauskas 15min komentavo, kad planuojama, jog pirmadienį iš viso bus keturi orlaiviai, kurie atgabens NATO renginio dalyvius į Vilniaus oro uostą ir išskris į Kauną.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Tadas Vasiliauskas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Tadas Vasiliauskas

„Jie bus ten iki poreikio pasiimti keleivius. Tai daroma dėl operacinių priežasčių ir tikslo efektyviai naudoti esamus resursus. Kiekvienu atveju buvo ieškoma individualių sprendimų su kiekvieno orlaivio operatoriumi bei Užsienio reikalų ministerijos atstovais, visi sprendimai suderinti dar gerokai prieš šią dieną“, – nurodė T.Vasiliauskas.

Jis nekomentavo, kokių šalių orlaiviai bus nukreipiami, tik nurodė, kad jie atgabeno susitikimo dalyvius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius