Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 10 /13:31

Vilnių pakeis Ryga: „Wizz Air“ sugalvojo būdą, kaip per NATO viršūnių susitikimą vykdyti skrydžius

Nors dėl liepos 10–11 d. vykdomo NATO viršūnių susitikimo Vilniaus oro uostas civiliniams skrydžiams bus visiškai uždarytas, kompanija „Wizz Air“ šiai progai atidarys mažiausiai keturis vienadienius maršrutus į kaimyninės Latvijos sostinę Rygą.
Tarptautinis Palangos oro uostas
Tarptautinis Palangos oro uostas / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Apie tai pirmąkart pranešta feisbuke aviacijos eksperto Simono Bartkaus rašomame tinklaraštyje „Aviacinis rokenrolas“.

„Wizz Air“ liepos 11 d. paleis maršrutą RygaBarselona, taip pat RygaReikjavikas, įskaitant atgalinius skrydžius. Bendrovės tinklapyje galima rasti ir naują vienos dienos maršrutą RygaNica, tiesa, šiuo atveju atgalinio maršruto, NicaRyga, panašu, nebus.

Taip pat bendrovės tinklapyje galima rasti ir skrydžius Ryga-Eindhovenas (Nyderlandai) bei Eindhovenas-Ryga ankstyvam liepos 12 d. rytui.

Įprastai šios kompanijos lėktuvai iš Latvijos sostinės neskraido – tradiciniai maršrutai yra VilniusBarselona, VilniusReikjavikas bei VilniusNica.

Visi keturi maršrutai iš Vilniaus bus atnaujinti liepos 13 d. ir tęsis kaip įprastai.

Atstumas nuo Vilniaus iki Rygos keliais yra maždaug 290 kilometrų.

NATO viršūnių susitikimas Vilniuje liepą trumpam sutrikdys įprastą miesto ritmą, ne išimtis – ir oro uostų veikla. Susisiekimo ministerija balandį pranešė, jog atsižvelgiant į NATO saugumo reikalavimus 30 kilometrų spinduliu nuo „Litexpo“ parodų rūmų esančioje oro erdvėje bus draudžiami visi skrydžiai.

Skrydžiai iš Vilniaus oro uosto ir į jį bus ribojami kiek daugiau nei parą – nuo liepos 11 d. 12 valandos iki liepos 12 d. 14 valandos. Kauno ir Palangos oro uostai panašių ribojimų nepatirs.

Anksčiau nusipirkusiems bilietus į tą dieną suplanuotus skrydžius, patenkančius į ribojimų langą, bus grąžinti sumokėti pinigai.

Kaip 15min informavo Lietuvos oro uostų atstovas Tadas Vasiliauskas, pagal Europos Parlamento ir Tarybos reglamentą skrydį vykdantis oro vežėjas neprivalo mokėti kompensacijos už dėl atšaukto skrydžio patirtus nuostolius, jei skrydis atšauktas dėl ypatingų ir ne nuo vežėjo priklausančių aplinkybių.

Planuojamas Vilniaus oro uosto uždarymas skrydžiams yra laikomas būtent tokia aplinkybe.

„Visgi pats reglamentas neatleidžia oro vežėjo nuo pareigos suteikti keleiviams, kurių skrydžiai atšaukti, Reglamente numatytą pagalbą: nukreipti juos kitu maršrutu panašiomis kelionės sąlygomis kaip galima greičiau, arba kitu keleiviui tinkamu laiku, jei yra vietų“, – sakė T.Vasiliauskas.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Vilniaus oro uostas
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Vilniaus oro uostas

Tačiau sumokėtus pinigus už bilietus kompanijos grąžinti turės. Kai kurios jau patvirtino, kad tai darys.

„Jeigu dėl liepos 11–12 d. Vilniuje vyksiančio NATO viršūnių susitikimo skrydžiai į Lietuvos sostinę ir iš jos bus atšaukti ir šio sprendimo nebus galima pakeisti, oro linijos privalės atšaukti šiomis dienomis suplanuotus skrydžius ir perregistruoti keleivius. Keleiviai, kurie nenorės pasinaudoti perregistravimo galimybe, galės atgauti 120 proc. sumokėtos sumos „Wizz“ kreditais arba kreiptis dėl 100 proc. sumokėtos sumos kompensacijos“, – komentare 15min anksčiau sakė „Wizz Ar“ korporatyvinės komunikacijos vadovė Valeria Bragarenco.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas