Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vokietijoje pirmenybė bus teikiama naftos ir anglių krovinių gabenimui geležinkeliais

Vokietija trečiadienį pranešė teiksianti pirmenybę anglių ir naftos krovinių gabenimui geležinkeliais, o ne keleivių vežimui, jei šią žiemą dėl Rusijos dujų trūkumo pritrūktų energijos.
Kauno Palemono stotis
Geležinkelis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Centro kairiųjų vadovaujamos koalicinės vyriausybės ministrai teigė, kad prioritetų pakeitimas yra būtinas norint užtikrinti, kad didžiausia Europos ekonomika galėtų patenkinti savo energijos poreikius.

„Trūksta bėgių – šiuo metu bėgiais tikrai važiuoja traukiniai, bėgiai veikia visu pajėgumu“, – žurnalistams teigė transporto ministras Volkeris Wissingas.

„Tai reiškia, kad jei laikinai prireiktų papildomų kuro gabenimų pajėgumų, turėtume jiems teikti pirmenybę, vadinasi, keleiviniai traukiniai turės palaukti. Tai nebus lengvas sprendimas“, – teigė jis.

Vokietijos ekonomikos ministras Robertas Habeckas pažymėjo, kad problemą kelia ir nusekęs vandens lygis svarbiausiose upėse, tokiose kaip Reinas, todėl dalies krovinių, įskaitant anglių ir naftos kroviniais, nebuvo galima plukdyti laivais.

Ministro teigimu, šešis mėnesius galiosianti nuostata dėl prioritetų leis greičiau atgabenti kurą į elektrines.

Vokietija ir kitos ES šalys kaltina Maskvą naudojant energijos tiekimą kaip spaudimo priemonę, Vakarų šalims įvedus sankcijas dėl Kremliaus invazijos į Ukrainą.

Dujų tiekimas į Vokietiją, kuri yra labai priklausoma nuo rusiškos energijos, pastaraisiais mėnesiais tiekimas sumažėjo 80 proc., o tai sukėlė abejones, kaip šaliai pavyks užsitikrinti pakankamai energijos žiemą.

Berlynas mėgina diversifikuoti tiekimą ir buvo priverstas laikinai padidinti iškastinio kuro naudojimą.

„Norime kuo greičiau išsivaduoti iš Rusijos energijos importo gniaužtų“, – kalbėjo R.Habeckas.

Vyriausybė taip pat ėmėsi energijos taupymo priemonių visoje šalyje, o trečiadienį pasiektas susitarimas, kad šia žiemą viešosiose administracinėse įstaigose temperatūra patalpose neviršys 19 laipsnių pagal Celsijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas