Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos „Erdmann“ už 2,4 mln. eurų diegs geležinkelių analizės sistemą

Vokietijos kompanija „Erdmann-Softwaregesellschaft“ už daugiau nei 2,36 mln. eurų (be PVM) įdiegs ir penkerius metus prižiūrės Lietuvos geležinkelių infrastruktūros tinklo skaitmeninę analizės sistemą.
Geležinkelis
Geležinkelis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 1 Geležinkelis

Antrinė „Lietuvos geležinkelių“ įmonė „LTG Infra“ pasirašė tokios vertės sutartį su konkursą laimėjusia Vokietijos įmone, pranešė „LTG Infra“. Sistemą įdiegti planuojama iki 2024 metų gegužės.

„LTG Infra“ generalinis direktorius Karolis Sankovskis sako, kad ši sistema yra vienas svarbiausių veiklos skaitmenizavimo programos projektų.

„Didžiausia diegiamos sistemos kuriama vertė – užtikrinamas strateginis ir ilgalaikis remontų bei einamosios priežiūros planavimas, o tai leidžia atsakingai valdyti investicijas“, – pranešime teigė K.Sankovskis.

Pasak jo, tai yra didelis kokybinis šuolis link prevencinio geležinkelių infrastruktūros būklės vertinimo, duomenų analizė taip pat itin svarbi techninei priežiūrai.

Integruota infrastruktūros analizės sistema valdys ir analizuos techninius viršutinės kelio konstrukcijos, sankasos, iešmų, tiltų ir kitų kelio statinių inspektavimo duomenis. Tam pasitarnaus savaeigis diagnostikos riedmuo.

„LTG Infra“ prižiūri 2172 kelio statinius: 371 tiltą, 1265 pralaidas, 8 pėsčiųjų ir vieną geležinkelio tunelį, 35 atramines ir 151 akustinę sienelę, 341 peroną, krovinines platformas bei 2038 km žemės sankasų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito