Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Biržos laikmatis: Graikijos išėjimo iš euro zonos tikimybė nemažėja

Trečiadienį vyks neoficialus Europos Sąjungos susitikimas, dėl kurio didesnės reakcijos rinkose būti neturėtų. JAV akcijos antradienį smuko dėl Graikijos buvusio premjero komentarų apie šalies pasitraukimą iš euro zonos. Baltijos biržų indeksai kilo antrą dieną iš eilės, tačiau trečiadienį gali sustiprėti neigiamos nuotaikos, trečiadienį „Biržos laikmatyje“ rašo SEB banko analitikai.
Atšaukti skrydžiai
Atšaukti skrydžiai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Antradienį matėme gana stiprų Europos akcijų pakilimą. Indeksai kilo 1,6-3,4 proc., investuotojams tikintis, kad trečiadienį vyksiančiame neformaliame ES susitikime bus daugiau sutarimo dėl priemonių euro zonos problemoms spręsti. Taip pat tikimasi, kad Kinija taikys dar daugiau priemonių augimui paskatinti. Kita vertus, šiandieninio ES susitikimo tikslas nėra priimti naujus sprendimus, bet greičiau diskutuoti aktualiais klausimais prieš prasidedant oficialiam ES susitikimui birželio 28-29 dienomis. Didelės rinkos reakcijos dėl susitikimo kilti neturėtų.

JAV akcijos antradienį prekybos pradžioje taip pat kilo, tačiau vėliau ėmė smukti, kai Graikijos buvęs premjeras teigė, kad yra didelė tikimybė, kad Graikija paliks euro zoną ir tai yra numatyta. Trečiadienio rytą komentaras buvo patikslintas ir paneigtas paties buvusio Graikijos ministro pirmininko.

Antradienį Baltijos biržose antrą dieną iš eilės dominavo teigiamos nuotaikos (OMXBB +0,21 proc.), tačiau prekybos aktyvumas sumažėjo dar labiau – bendra regiono biržų apyvarta tesiekė 580 tūkst. eurų, sudaryti 473 sandoriai. Prekyba TEO LT (0 proc., 235 tūkst. eurų) akcijomis taip pat išblėso – nekantriausieji investuotojai jau suspėjo realizuoti turimas akcijas, kiti yra linkę priimti sprendimą po to, kai „TeliaSonera“ paskelbs savanorišką oficialų siūlymą. Pirmadienį stipriai brangusios „Invaldos“ akcijos koregavosi 0,69 procento, tuo tarpu „Tallinna Vesi“ akcijų kaina padidėjo 1,15 procento. Antradienį bendrovės akcininkai eiliniame susirinkime patvirtino metinę finansinę atskaitomybę bei pelno paskirstymą – dividendams iš viso skirta 16,8 mln. eurų – po 0,84 euro už kiekvieną turimą akciją.

Trečiadienį dividendus pradeda mokėti TEO LT, Vilniaus baldai“ ir „Rokiškio sūris“, tačiau prie dabartinės rinkos situacijos yra sunku tikėtis, kad jie bus aktyviai reinvestuoti. Po ilgesnės pertraukos į prekybą grįžta „Limarko laivininkystės kompanijos“ akcijos – bendrovė dengdama sukauptus nuostolius sumažino įstatinį kapitalą nuo 120,2 mln. litų iki 45,0 mln. litų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito