Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

ECB vadovas: Euro zonos ekonomika 2013 metais laipsniškai atsigaus

Euro zonos ekonomika 2013 metais lėtai ir laipsniškai atsigaus, o infliacija toliau mažės, mano Europos Centrinio Banko (ECB) vadovas Mario‘us Draghis.
ECB vadovas Mario Draghis
ECB vadovas Mario Draghis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Iš ketvirtojo ketvirčio rodiklių matyti, kad ekonomika tebėra silpna, nors paskutinių apklausų rezultatai rodo, kad padėtis stabilizuojasi. ECB tikisi laipsniško atsigavimo antrąjį kitų metų pusmetį, nors prognozuoti ekonominį aktyvumą vidutinės trukmės laikotarpiu tebėra sunku“, – pareiškė jis europarlamentarams.

Kiek anksčiau šį mėnesį ECB pablogino euro zonos makroekonomikos prognozes ir šiuo metu numato, kad euro zonos bendrasis vidaus produktas (BVP) šiemet smuks 0,5 proc., o kitąmet – dar 0,3 procento.

„Infliacija toliau mažės“, – pareiškė M. Draghis. Lapkritį metinė infliacija euro zonoje smuko nuo 2,5 proc. spalio mėnesį iki 2,2 proc. ir buvo mažiausia per dvejus metus.

Kalbėdamas apie ECB, kaip būsimo bendro euro zonos finansų ir bankų priežiūros organo, vaidmenį, M. Draghis pažymėjo, kad šios funkcijos neturės įtakos „pagrindinio ECB tikslo – kainų stabilumo užtikrinimo“ siekiui, nors 2013 metais pirmenybė bus teikiama būtent bankų sąjungai.

Anot jo, ECB „tiesiogiai prižiūrės“ 130–150 euro zonos bankų, o likę bankai bus prižiūrimi netiesiogiai.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus