Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Konkurencingiausia Europoje – Šveicarija, o Lietuva jau lenkia Italiją, Ispaniją, Graikiją ir Portugaliją

Viena prestižiškiausių verslo mokyklų pasaulyje IMD atliko pasaulio šalių konkurencingumo tyrimą, kurio rezultatai parodė, jog Lietuva šiemet lenkia krizės stekenamas Graikiją, Ispaniją, Italiją ir Portugaliją, taip pat Rusiją, Braziliją ir Argentiną, rašo abc.es.
Protestai Ispanijoje
Protestai Ispanijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Su didelėmis finansinėmis problemomis susidurianti Ispanija pagal savo konkurencingumą, yra 39-oji – per metus šalis nukrito keturiomis vietomis. Prieš prasidedant ekonominei krizei, ji buvo 33-oje vietoje. Šiuo metu Ispanija yra šiek tiek konkurencingesnė už Italiją, Portugaliją, Braziliją, Rusiją ir Argentiną, tačiau jai jau tenka vytis Lietuvą ir Estiją, Izraelį, Pietų Korėją, Čilę, Tailandą ir Kazachstaną.

Paskutinė šiame konkurencingiausių pasaulio valstybių sąraše, kuriame vertinamos 59 valstybės, kaip ir pernai, yra Venesuela.

Pasak IMD finansų profesoriaus Arturo Briso, šis sąrašas sudaromas naudojantis mikro ir makro ekonomikos duomenimis, gautas analizuojant 329 įvairius kriterijus ir atlikus daugiau nei keturis tūkstančius tyrime dalyvaujančių šalių apklausų.

Konkurencingiausios valstybės Europoje yra Šveicarija (3 vieta), Švedija (5) ir Vokietija (9) – šios šalys išsiskiria fiskaline drausme ir į eksportą orientuota pramone.

Tuo tarpu Airija (20), Islandija (26) ir Italija (40) atrodo geriau pasiruošusios atsistoti ant kojų nei Ispanija (39), Portugalija (41) ar Graikija (58), kurių situacija vis dar gąsdina investuotojus.

A.Brisas teigia, jog stiprioji Ispanijos ekonomikos pusė yra žmogiškasis kapitalas, infrastruktūra ir švietimo lygis, o blogiausia padėtis yra su nedarbo lygiu ir viešaisiais finansais.


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai