Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Portugalijai gali prireikti antrojo pagalbos paketo

Investuotojai, ekonomistai ir politikai vis dažniau reiškia susirūpinimą, kad Portugalijai prireiks dar vieno pagalbos paketo, nes šalis nesugebės sugrįžti į kapitalo rinkas, rašo JAV verslo dienraštis „The Wall Street Journal“.
Investuotojas
Investuotojas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šiemet visus Portugalijos likvidumo poreikius dengia tarptautinės bendruomenės skirtos lėšos. Tačiau iki kitų metų Lisabonai reikės užsitikrinti realias galimybes skolintis kapitalo rinkose. Be kita ko, šaliai reikės 9 mlrd. eurų, kuriuos reikės išmokėti kreditoriams 2013 metų rugsėjį.

Pasak ekspertų, laiko dar yra, bet Tarptautinis valiutos fondas (TVF) gali pareikalauti, kad Portugalija iš anksto pateiktų skolinimosi planus. Kaip ir Graikijos atveju, TVF gali sugriežtinti kreditavimo sąlygas, jei Portugalijai kitąmet nepavyktų sugrįžti į rinką. Atsižvelgiant į nepalankius Portugalijos vertybinių popierių pelningumo pokyčius antrinėje rinkoje, šis scenarijus gali būti realiausias.

Anksčiau į rekordines aukštumas pakilęs Portugalijos valstybės obligacijų pelningumas pastaruoju metu sumažėjo, tačiau tebeviršija 12 proc. kartelę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai