Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Verslo sėkmės istorija. Roberto Reffo, UAB „Baltic tripe. The Original. Since 1994“ direktorius: įveiktos kliūtys kurti įmonę Lietuvoje

Kartu su savo partneriu Tiziano Carlesso praėjusiais metais nusprendėme pradėti savo verslą Lietuvoje mėsos ir jos antrinių žaliavų apdirbimo srityje. Dėl jo struktūros, gamybinių procesų nekilo jokių problemų. Tačiau įmonės įkūrimo formalumai nepažįstamoje šalyje tapo sunkiai įveikiama kliūtimi.
Roberto Reffo
Roberto Reffo / Asmeninio archyvo iliustr.

Mes, du italai Lietuvoje, nemokantys jūsų kalbos, jautėmės pasimetę, nežinojome, į ką kreiptis. Pasisekė, kad iš savo partnerių lietuvių išgirdome apie VšĮ „Versli Lietuva“, galinčią suteikti ne tik reikiamą informaciją, bet ir profesionalią pagalbą ruošiant įmonės steigimo dokumentus.

Ypač maloniai nustebino, kad  VšĮ „Versli Lietuva“ turi savo atstovą netgi tokiame nedideliame miestelyje kaip Biržai, kurį pasirinkome verslo kūrimui. Užteko vieno skambučio, kad taptų aišku, nuo ko pradėti. Svarbu, kad viskas vyko greitai, pirmasis susitikimas buvo paskirtas jau po kelių dienų.

Atstovė regione Neringa Turinskienė iš karto viską „perėmė į savo rankas“. Lydėjo mus, galima sakyti, kiekviename žingsnyje: apsiėmė parengti ir suderinti visus būtinus įmonės steigimui dokumentus, pasirūpino jų vertimu į italų kalbą. Vertimas buvo labai kokybiškas ir atliktas už optimalią kainą.

Ji tarpininkavo mums atsidarant savo sąskaitą banke, registruojant įmonę pas notarą, pateikiant dokumentus Registrų centre. Didžiulis palengvinimas, kad konsultacijos mums buvo suteiktos anglų kalba, nes Biržuose rasti angliškai kalbančių specialistų sudėtinga.

Nepraėjus nė mėnesiui nuo pirmojo susitikimo su VšĮ „Versli Lietuva“ darbuotojais mes turime įkurtą bendrovę ir galime toliau įgyvendinti savo verslo planus. Be jų pagalbos to padaryti taip greitai tikrai nebūtų pavykę. Jie – ne tik mandagūs ir malonūs žmonės, bet ir tikri profesonalai šioje srityje.

Su Lietuvos verslininkais bendradarbiauju nuo 2006 m., superku mėsą ir antrines jos žaliavas iš skerdyklų. Anksčiau jas eksportuodavau į Italiją, kur mano įmonėje vyksta pagrindinė gamyba – perdirbimas. Dabar jas dalinai perdirbsime ir paruošime pervežimui Lietuvoje, o tik po to eksportuosime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs