Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aistė Smilgevičiūtė ir Rokas Radzevičius: baigiamieji koncertai

Baigdama albumo „Povandeninės kronikos“ koncertinį turą po Lietuvą Aistė Smilgevičiūtė ir grupė „Skylė“ ruošia du išskirtinius pasirodymus Vilniuje ir Kaune kartu su kameriniu orkestru. 1,5 val. koncerte be dainų iš „Povandeninių kronikų“ bus atlikti duetai iš roko operos „Jūratė ir Kastytis“.
Foto naujienai: Aistė Smilgevičiūtė ir Rokas Radzevičius: baigiamieji koncertai
„Viaartis“ nuotr. / zmones24.lt
Baigdama albumo „Povandeninės kronikos“ koncertinį turą po Lietuvą Aistė Smilgevičiūtė ir grupė „Skylė“ ruošia du išskirtinius pasirodymus Vilniuje ir Kaune kartu su kameriniu orkestru. 1,5 val. koncerte be dainų iš „Povandeninių kronikų“  bus atlikti duetai iš roko operos „Jūratė ir Kastytis“.

Kaip manote, kaip pakeis Jūsų muzikos skambėjimą atlikimas su kameriniu orkestru?


Aistė Smilgevičiūtė:  Dainos iš „Povandeninių kronikų“ dėkingos praturtinimui, tad, manau, kamerinis orkestras dar labiau pagilins subtilias dainų vietas, o ekspresyviosioms suteiks jėgos.

Rokas Radzevičius: Manau, kad pačios skambėjimo esmės nepakeis, tačiau priduos daugiau spalvų, sodrumo, gyvybės.


Papasakokite trumpai, kaip ruošiatės koncertui su kameriniu orkestru. Smalsu sužinoti, ko iš muzikantų reikalauja toks koncertas?


Aistė: Kalbant apie „techninį pasiruošimą“ be abejo, pagrindinis dalykas yra aranžuočių paruošimas net daugiau nei 15 dainų, taip pat sudėtingiau surengti repeticijas, o tokio koncerto įgarsinimas - tai iššūkis ir garso režisieriui. Nepaisant viso to muzikantų nuotaika pakylėta, nes tai neeilinis įvykis grupės biografijoje.

Rokas: Mūsų muzika yra akustinė ir nuolatiniai grupės nariai groja akustiniais instrumentais - fleita, akordeonu, violončele. Minėti instrumentai organiškai susilies su kameriniu orkestru. Tačiau didžiausi iššūkiai laukia mūsų ritmo grupės, ypač būgnininko, kuris turės groti kitaip nei įprastame roko grupės koncerte. Jis turės išbandymą groti subtiliai, bet neprarasti reikiamos energijos, parodys savo meistriškumą, paprastas medines lazdeles iškeisdamas į šepetėlius ir bambukines minkštesnio skambesio lazdeles.


Kas kuria aranžuotes? Kodėl pasirinkote būtent šį kompozitorių?


Aistė: Aranžuotes kuria Andrius Kulikauskas, kuris, beje yra ir mano kraštietis. O tai, be abejo, padeda rasti dar daugiau supratimo ir bendrų taškų.

Rokas: Andrius Kulikauskas yra tikrai neeilinė, talentinga ir charizmatiška asmenybė. Visą savo gyvenimą jis ištikimai ėjo kūrybos keliu, neformaliu keliu, nepataikaudamas nei popmuzikai, nei akademinei kultūrai. Taigi, jo principai panašūs į mūsų kūrybos principus, todėl, manom, kad jis geriausiai gali pajusti mūsų muziką ir praplėsti ją savo idėjomis.


Kiek žmonių bus scenoje koncerto metu? Papasakokite šiek tiek ir apie patį orkestrą, dirigentą.


Rokas: Scenoje turėtų pasirodyti apie 22 žmones. Kamerinį styginių orkestrą iš jaunų ir gyvybingų žmonių subūrė talentingas violončelininkas Tomas Ramančiūnas. Diriguos A. Kulikauskas.


Kokie žmonės rūpinsis kokybišku garsu koncerto metu ir apšvietimu?


Rokas:  Esame viena iš nedaugelio lietuviškų gyvai grojančių grupių, kurios komandoje yra garso režisierius  ir šviesų dailininkas. Nuo „Povandeninių kronikų“ koncertų pradžios mūsų skambesiu rūpinasi garso ekspertas Valdas Karpuška, šviesomis atmosferą kuria Marius Selevičius ir jo pagalbininkų komanda.


Jūs nustebinote Lietuvos klausytojus savo naujausiu albumu „Povandeninės kronikos“ - jį gyrė kritikai, pamėgo klausytojai. Dabar Jūs pristatote tokį netikėtą atlikimą. Kokie Jūsų kūrybiniai ateities planai?


Rokas: Nors po šių baigiamųjų pasirodymų koncertinės veiklos sustabdyti neketiname, tačiau norisi grįžti prie kūrybos - jau atsirado naujų dainų, mintis kaupsime ir toliau, ir tai turėtų sugulti į naują grupės SKYLĖ albumą. Tačiau atsirado besidominčių ir senesne SKYLĖS kūryba, o didžioji dauguma albumų buvo išleisti „kasetėse“. Taigi planuojame perleisti ankstesnius darbus.

 Asmeninių kūrybos planų irgi nestinga - kad tik užtektų laiko ir sveikatos juos realizuoti. Paskutinių štrichų laukia roko opera „Žuviaganys“, įpusėta roko komedija „Amazonės“. Taip pat bedradarbiaujant su Genocido ir rezistencijos centru planuojame įrašyti ir išleisti Lietuvos partizanų dainų kompaktą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas