Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dešimtmetį Europos Sąjungoje kvies švęsti LNK

Gegužės 1-ąją sukanka lygiai dešimt metų, kai Lietuva įstojo į Europos Sąjungą. Šia iškilia proga LNK televizija kviečia visą Lietuvą 21.00 val. prie ekranų ir į Vilniaus Katedros aikštę – čia, įspūdingo dydžio mobilių ekranų ir konstrukcijų pripildytoje scenoje, nugriaudės šventinis koncertas „Mes švenčiam 10 metų ES“. Jį vesti patikėta dainininkei Rūtai Ščiogolevaitei ir „radistams“ Jonui Nainiui ir Rolandui Mackevičiui.
Jonas Nainys ir Rolandas Mackevičius
Jonas Nainys ir Rolandas Mackevičius / LNK nuotr.

„Išskirtinį pasirodymą šiam koncertui ruošia ir „Lietuvos balso“ mokytoja dainininkė Katažina Nemycko – ji drauge su choru perdainuos 2004-ųjų metų Eurovizijos nugalėtoją dainą „Wild Dances“, kurią atliko mylimiausia Ukrainos atlikėja ir aktyvistė Ruslana. Kaip tik 2004-aisiais Lietuva įstojo į Europos Sąjungą. Ši daina bus dedikuota Ukrainai ir jos siekiui tapti visaverte Europos sąjungos nare, – dainos pasirinkimą komentuoja koncerto „Mes švenčiam 10 metų ES“ prodiuseris Gediminas Jaunius. – Tai bus itin efektingas ir emociškai labai stiprus pasirodymas. Katedros aikštėje laukiame visų, palaikančių Ukrainos kovą už laisvę!”

„Mūsų koncerte pasirodys ir svečias iš Slovėnijos – daugybės įvairių konkursų, šou, miuziklų ir net televizijos serialų dalyvis, dainininkas, dainų tekstų autorius, aktorius ir garsiausių pasaulyje prekinių ženklų reklaminis veidas, merginų numylėtinis Thomas Puskailer iš Slovakijos. Tai jo debiutas Lietuvoje, kurio labai laukiame, – praneša Gediminas Jaunius. – Šiame jauname žmoguje telpa kone visa Europos Sąjunga: jau dabar jis kalba, kuria ir dainuoja slovakų, anglų, vokiečių ir olandų kalbomis visoje Europoje – šis žmogus gyvena be sienų. Gal vieną dieną ir čia Lietuvoje jis sukurs savo hitą.“

LNK nuotr./Katažyna Nemycko
LNK nuotr./Katažyna Nemycko

Šventiniame koncerte T.Puskailer atliks Enrique Iglesio dainą „Tonight I‘m Loving You“. Ir tai nebus vienintelis pasaulinis hitas šiame koncerte – grupė „Studentės“ ir „Rolikai“ dainuos Rihanos „Umbrella“.

„Ir tai dar ne viskas – didžiajam dešimtmečio koncertui specialų pasirodymą ruošia į Lietuvą sugrįžęs mūsų šalį pasaulyje garsinantis akordeonistas Martynas Levickis drauge su šokėjų pora Deividu Meškausku ir Ineta Stasiulyte", - teigia Gediminas Jaunius.

"Tai bus aistringas, meistriškas tango pagal Martyno grojamą Lady Gagos „Telephone“, – koncerto programą išduoda Gediminas Jaunius.

Milžiniška scena su mobiliais ekranais ir moderniausia garso, video ir šviesos technika bus pradėta montuoti jau šį šeštadienį – per Katedros aikštę nusities „L“ formos podiumas, atlikėjai pasirodys keliose erdvėse, žiūrovus užburs šokio choreografijos, akrobatų šou. Daugiatūkstantinei miniai Vilniaus Katedros aikštėje ir visai Lietuvai gegužės 1-ąją koncertuos garsiausi šalies atlikėjai ir grupės: Martynas Levickis, Vaida Genytė, Merūnas Vitulskis, Mia, „Lietuvos balso“ antrojo sezono nugalėtojas Paulius, Kastytis Kerbedis, Irena Starošaitė, Aistė Pilvelytė, Žilvinas Žvagulis, Milita ir Gabrielius Vagelis, „Rollikai“, „Pinup girls“, „Pikaso“, o iškiliausios šalies asmenybės ir nusipelnę visuomenės veikėjai, ruoš specialius video reportažus ir išskirtinius interviu – tai bus galingas dešimtmečio šou.

Šventiniame koncerte bus prisiminti svarbiausi ir reikšmingiausi Lietuvai per dešimtmetį Europos Sąjungoje vykę įvykiai, vertinamas nueitas mūsų šalies kelias ir pasiekimai ES. Specialius video reportažus šiam projektui ruošia iškiliausios šalies asmenybės: Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė, Europarlamentaras ir Lietuvos laisvės šauklys profesorius Vytautas Landsbergis, vienas garsiausių pasaulyje teatro režisierių Oskaras Koršunovas, Europos parlamento narys, filosofas, profesorius Leonidas Donskis ir kiti. Koncertą „Mes švenčiam 10 metų ES“ iš dalies finansuoja Europos parlamentas, koncertą organizuoja kūrybos namai „Elitaz“.

LNK nuotr./Thomas Puskailer
LNK nuotr./Thomas Puskailer

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai