Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Diana Gaičiūnaitė: „Gyvenimas – kaip magija“

Naujame TV projekte „DiArchy kodas“ triukus rodantys populiariausi šalies iliuzionistai Diana ir Arvydas Gaičiūnai neslepia troškimo tapti garsūs visame pasaulyje.
Foto naujienai: Diana Gaičiūnaitė: „Gyvenimas – kaip magija“
Nuotrauka iš redakcijos archyvo / zmones24.lt

Naujame TV projekte „DiArchy kodas“ triukus rodantys populiariausi šalies iliuzionistai Diana ir Arvydas Gaičiūnai neslepia troškimo tapti garsiais visame pasaulyje. „Tikimės, ir ši mūsų svajonė išsipildys“, - šypsosi atkakliai savo tikslo siekianti magė.


Sulaukę pasiūlymo dirbti televizijoje, tikriausiai greitai apsisprendėte?


Nors dirbti televizijoje buvo sena mūsų svajonė, sulaukę TV prodiuserių pasiūlymo, abu su Arvydu ilgai negalėjome apsispręsti, kaip pasielgti. Turėjome daug ką išsiaiškinti apie technines bei finansines galimybes.


Kuo darbas televizijos studijoje skiriasi nuo įprastų pasirodymų scenoje?


Darbas televizijoje - tikrai puiki reklama, nes mūsų pasirodymus vienu metu gali pamatyti labai daug žmonių. Tačiau dirbame ne tik dėl reklamos, tai - naujas žingsnis mūsų gyvenime, didžiulis išbandymas. Jaučiame be galo didelę atsakomybę, nenorime nuvilti žiūrovų, todėl daug dirbame, labai stengiamės.


Tokia pat reikli sau esate ir gyvenime?


Mano darbas yra ir mano gyvenimas. Dirbti tai, kas teikia begalinį malonumą, - didžiulė laimė. O tai, ką darai su įkvėpimu, negali daryti bet kaip. Žinoma, esu reikli, o savo darbus net naktimis sapnuoju. Kartais aplanko košmarai, pavyzdžiui, regiu sapne save, skubančią į sceną ir nespėjančią apsirengti kostiumo. Labai baisu (juokiasi).


Ar tiesa, kad jūsų dienotvarkėje sportas užima bene svarbiausią vietą?


Sportuoju tikrai daug - profesionalus iliuzionistas privalo būti fiziškai gerai pasirengęs. Kasdien bėgioju krosą, lankau aerobikos treniruotes, darau jogos asanas, plaukioju baseine. Taip pat vakarais medituoju, mėgstu pasilepinti masažu. Tiesa, pasitaiko viena kita diena, kai tinginiauju.


Ir ką tada veikiate?   


Man didžiausia prabanga - laiką leisti namuose, juose užsidariusi, jaučiuosi ypač gerai. Mėgstu paskaityti. Turėdama šiek tiek laisvo laiko, nevažiuoju į kokį nors klubą ar kitą viešą vietą, kur yra daug žmonių. Norisi visiškos ramybės, poilsio. Labai mėgstu būti gamtoje. Neretai su Arvydo šeima visi drauge traukiame į kurortą, pavyzdžiui, Druskininkus. O dirbdami užsienyje, ten stengiamės ir pailsėti. Todėl dažnai gastroles pratęsiame (šypsosi).     


Gal jūsų dueto stiprybė ta, kad drauge dirba brolis ir sesuo?


Gali būti. Mes puikiai suprantame, gerai jaučiame vienas kitą.


Negi niekada nekyla barnių?


Tikrai nesipykstame. Jei dėl ko ir nesutariame, aiškinamės ir visada prieiname bendrą nuomonę.


O kurio žodis jūsų poroje būna paskutinis?


Mes ne už vienvaldystę, bet už dvivaldystę (juokiasi), todėl kartais nusileidžiame vienas, kartais tai tenka padaryti kitam.


Negi ir vaikystėje su broliu nesipešdavote?


O, buvo visko. Pykomės ir taikėmės kaip ir visi vaikai, bet kai užaugome, tapome geriausiais draugais.


Ir tada nusprendėte dirbti drauge?


Kadangi ne tik mūsų tėvai, bet ir seneliai buvo cirko artistai, o cirke prabėgo visa mūsų vaikystė, kaip ir aišku buvo, ką veiksime užaugę. Mūsų karjera prasidėjo dar cirko arenoje, bet greitai supratome, kad iš to tarsi išaugome. Pradėjome domėtis iliuzijų menu. Taip triukas sekė triuką. Ši profesija nuostabi jau vien tuo, kad negali sustoti vietoje - mūsų galvos visada pilnos naujų idėjų. Tobuliname ir seniai rodytus triukus.


Pastaruoju metu jūsų pasirodymuose galima matyti ir Arvydo sūnų. Skatinote vaiką prie jūsų prisidėti?


Jokiu būdu nedarėme jokio spaudimo. Jis pats mūsų darbais labai domėjosi, pasisiūlė tapti mūsų komandos nariu. Žinoma, džiaugiamės, kad jam taip pat įdomus iliuzionisto darbas. Jei Arvydo vaikas ateity pasirinks mago kelią, tik džiaugsimės.


Bet iliuzionisto darbas tikriausiai ne toks lengvas, kartais tenka smarkiai rizikuoti...

Ko jau ko, o ekstremalių išbandymų mūsų darbe tikrai netrūksta. Rengiant net, atrodytų, menkiausią triuką, ruoštis reikia labai ilgai. Pavyzdžiui, triuką rengiame visus metus, o parodome vos per penkias minutes.


O ką atšautumėte skeptikams, tvirtinantiems, kad iliuzionisto meistriškumas priklauso nuo piniginės storio?


Norint parodyti gerą triuką, vien pinigų neužtenka. Juk turėdamas net pačią brangiausią gitarą, tikrai ne kiekvienas mokės ja groti. Labai svarbu yra ir sugalvoti gerą idėją.


Bet gerą idėją galima ir nukopijuoti.

Žinoma, kad galima, bet mums su Arvydu tai daryti būtų tiesiog neįdomu. Be abejo, sekame garsiausių pasaulio iliuzionistų darbus. Jei ir pamatome labai originalių idėjų, niekada aklai jų nekopijuojame -pagalvojame, kaip pritaikyti jas savo darbe. Mums labai svarbu išlikti originaliems.


Tikriausiai smagu, kad esate kviečiami rodyti savo triukų ne tik Lietuvoje?


Malonu, kad apie mus sužino vis daugiau žmonių. Svajojame tapti populiarūs ir visame pasaulyje. Tiesa, iš Lietuvos visam laikui išvykti nenorėtume. Tikimės, kad to ir nereikės.


O kuo ypatinga jums buvo viešnagė Katare, kur savo triukus demonstravote net šeicho sūnui?


Jau vien šeicho namai buvo ypatingi - viskas aplinkui tviskėjo auksu, spindėjo prabanga. Į tokius namus užsuksi ne kasdien (juokiasi). Gaila, kad filmuoti nebuvo galima. Labai pagerbti jautėmės ir žinodami, jog svetimšaliams peržengti šių namų slenkstį griežtai draudžiama. Mumis tikrai labai rūpinosi, žavėjosi mūsų darbu, už jį dosniai ir atlygino.


Tikriausiai šeichą sužavėjote ir puikia išvaizda. Kaip jums pavyksta visada taip gerai atrodyti?


Kai kas nors klausia, kokia yra mano grožio paslaptis, visada atsakau vienodai - sportas. Žinoma, turiu savo kirpėją, masažuotoją, vizažistą, nemėgstu eksperimentuoti savo išvaizda. Be to, žinau, kas man tinka. Per daugelį metų išmokau profesionaliai ir makiažą pasidaryti. Tiesa, kiekvienam pasirodymui rengiuosi labai atsakingai - vien dvi valandas sugaištu gražindamasi.

Svarbiausias mano patarimas visoms moterims - rasti savo mėgstamiausią sporto šaką. Pastebėjau, kad sportuodama be malonumo gerų rezultatų tikrai nesulauksi. Apskritai viską gyvenime reikia daryti su džiaugsmu. Tada ir seksis.


Vyras jus visada supranta ir palaiko? Gal kartais nuo rizikingų triukų bando sustabdyti?


Jei vyras manęs nepalaikytų ir nesuprastų, negalėtume būti drauge. Džiaugiuosi, kad jis mane skatina, o ne atkalbinėja nuo rizikingų sprendimų, juk ir pačiai ne visada lengva apsispręsti, ar imtis rizikingo triuko. Artimiausi žmonės matydami, kiek jėgų ir entuziazmo įdedame ruošdamiesi, serga už mus dar labiau. Žinoma, ir jaudinasi.


Staigmenas dovanojate visiems, o ar pati jų sulaukiate?


Kadangi visas mano gyvenimas - vien magija, specialiai vyras staigmenų man nerengia. Dėmesį parodo pasakydamas komplimentą, padovanodamas gėlių, pakviesdamas vakarienės į restoraną. Tokie paprasti gyvenimiški dalykai man taip pat svarbūs.


O komplimentų iš aplinkinių tikriausiai girdite nemažai?


Kad aš tuos komplimentus praleidžiu pro ausis. Taip jau esu išauklėta, kad girdėdama pagyras jaučiuosi nejaukiai.   


Mėgstate planuoti savo gyvenimą: karjera, vedybos, vaikai?..


Planuoju tik karjerą. Žinau, kad tokius dalykus kaip vaikų gimimas ne visada tiksliai suplanuosi. Tai palieku Aukščiausiojo valiai. O pati gyvenu vis prisimindama nuostabų posakį: „Gyvenimas - kaip magija, nuostabus stebuklas, jei tik žinai jo paslaptį.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas