Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Gwen Stefani - stiliaus ikona

Kol Gwen nenutuokė, kad turi neeilinių gabumų muzikai, ji svajojo apie pulką vaikų ir mylintį vyrą.
Foto naujienai: Gwen Stefani - stiliaus ikona
Bulls nuotrauka / zmones24.lt

Vardas, pavardė: Gwen Renee Stefani.

Gimimo vieta, data: 1969 10 03, Fulertonas, Kalifornija, JAV. 39 m.

Šeima, kurioje gimė: tėtis Denis - italų kilmės vadybininkas, mama Ptti - pusiau škotė, pusiau britė, turinti airių kraujo namų šeimininkė; Gwen turi du brolius ir seserį.

Meilės nuotykiai: gitaristas Tony Kanalis (38), vokalistas Gavinas Rossdale'as (43).

Šeiminė padėtis: ištekėjusi, turi du sūnus - Kingstoną (2) ir Zumą Nestą Rocką (0,5); beje, kalbama, kad atlikėja vėl laukiasi.

Pasiekimai: Amerikos muzikos apdovanojimuose gavo geriausios pop ir rock atlikėjos apdovanojimą, 2005-aisiais Gwen pripažinta geriausia tarptautinė atlikėja; tokie superhitai kaip  „Just a Girl", „Spiderwebs" bei „Don't Speak" pelnė grupei „No Daubt" dvi „Grammy" statulėles.


Kol Gwen nenutuokė, kad turi neeilinių gabumų muzikai, ji svajojo apie pulką vaikų ir mylintį vyrą. Iki šiol išpirktas ne vienas milijonas Stefani muzikos albumų, ji pelnė daugybę apdovanojimų, tapo pripažinta dizainerė, o svarbiausia - išsipildė jos didžiausia svajonė - turėti puikią šeimą.


Muzikinė pradžia

 

Kad muzika yra tikrasis Gwen pašaukimas, jai padėjo suprati vyresnysis brolis Ericas. Būsima dainininkė tiesiog įsimylėjo grupių „Madness" ir „Selecter" atliekamą muziką, kurios nuolat klausydavosi jos broliukas. Sulaukusi pasiūlymo prisijungti prie Erico suburtos grupės, Gwen nė akimirkos neabejojusi sutiko. Ši grupė gyvuoja iki šiol - tai „No Doubt". Nors grupės sudėtis ne kartą keitėsi, jos veikla niekada nenutrūkdavo.  Gwen buvo ir yra ta jungtis, neleidžianti grupei iširti. „No Doubt" ne iš karto išpopuliarėjo. Iš pradžių grupė grodavo vakarėliuose ar nedideliuose koncertuose. Netgi jų pirmasis albumas, išleistas pasirašius sutartį su leidybos kompanija „Interscope", buvo nuostolingas ir nesėkmingas. Paskui sekė virtinė grupei nepalankių įvykių:  išėjo Ericas, Gwen išsiskyrė su grupės bosistu Tony Kanalu. Tuo metu atlikėja parašė daugybę dainų apie nelaimingą meilę, skaudančią širdį ir gyvenimą. Būtent jos ir pelnė grupei populiarumą visame pasaulyje, o Gwen - iki šiol neblėstančią šlovę.


Jaučianti stilių


Gwen aprangos stilių mėgdžioja daugybė pasaulio moterų. Mados kritikai Stefani liaupsina už tai, kad ji visuomet atrodo nepriekaištingai ir kiekvienąkart visus stebina originaliomis idėjomis. Beje, pasak dainininkės, ji tiesiog stengiasi likti sau ištikima. Vieną dieną Gwen - nuostabi dama, pasidabinusi klasikiniu kostiumėliu ar dailia suknele, o kitą - paauglė, įsispraudusi į džinsus ir apsitempusi piešinėliais margintus marškinėlius. „Mano stilius yra stefaniškas. Jis - unikalus. Žmonės, kurie iš jo juokiasi, nė nenutuokia, kas yra tikroji mada ir individualus stilius",  - teigė galybę apdovanojimų už originalų stilių pelniusi dainininkė. Stefani išvaizdos vizitinė kortelė - ryškiai raudonai dažytos lūpos (atlikėja jaučia nostalgiją Merilyn Monroe laikams) ir balinti plaukai (vėl Merilyn Monroe įtaka). Gebėjimu puoštis Gwen dalijasi su kitais. Jos kurti drabužiai, avalynė ir aksesuarai yra beprotiškai populiarūs Holivude. Kalbant apie šią nuostabią moterį, negalima nepaminėti Stefani pastangų išsaugoti dailų kūną. Daugelis Holivude bijo prisipažinti, jog laikosi dietos ar aktyviai sportuoja, o štai Gwen atvirai kalba apie tai, kaip jai reikia stengtis norint tilpti į ketvirto dydžio drabužius. „Nekenčiu apie tai kalbėti, bet tai tiesa, - sako Stefani. - Aš dietos laikausi jau nuo šeštos klasės. Tai mano nuolatinė kova ir košmaras. Tačiau man per daug patinka drabužiai, kad jų atsisakyčiau. Aš noriu dėvėti tokius drabužius, kurie man krenta į akį."


L.A.M.B.


L.A.M.B. prekės ženklu pažymėti atlikėjos kūriniai vos tik pasirodę sulaukė visuomenės pripažinimo ir buvo ypač gerai įvertinti mados kritikų, o tai retai nutinka pradedantiesiems dizaineriams. „Įsimylėjau šį prekės ženklą! Įkvėpiau jį gyvenimui. Be muzikos gyvenime norėjau užsiimti kokia nors kita kūrybine veikla. Tapau dizainere. Kasdien galvoju apie tai, kiek džiaugsmo man teikia drabužių kūrimas". Šiai Gwen drabužių kolekcijai, ekspertų teigimu, įtakos padarė Japonijos, Jamaikos ir net Gvatemalos aprangos kultūra. Stefani kurtais drabužiais ir aksesuarais mielai puošiasi tokios Holivudo žvaigždės kaip Nicole Kidman, sesutės Hilton, Nicole Richie, Pamela Anderson, Halle Berry. Beje, pati dainininkė tapo geriausia savo stiliaus reklama. Sėkmingą jos, kaip drabužių dizainerės, debiutą liudija finansine sėkmė -  per metus Gwen uždirbo 90 mln. dolerių JAV (apie 239 mln. litų).


10 faktų apie Gwen Stefani:


Gwen ūgis - 1,68 centimetrai.

Mėgstamiausias Gwen maistas - sušis.

Iš prigimties Gwen yra brunetė.

Atlikėjos pravardė - Saulytė.

Neturi nė vienos tatuiruotės.

Yra tolima Madonnos pusseserė.

Pirmasis Gwen darbas - valytoja.

Serga dislekciją (gebėjimo skaityti sutrikimas).

Į savo vestuves ji vėlavo valandą.

Gwen yra geros draugės su „Garbage" vokaliste Shirley Manson.


Mažasis širdžių ėdikas. Kingstonas Rossdale'as (2)


Gwen vyriausiam sūnui dar tik dveji metukai, o jis jau moka sužavėti mergaites. Darželyje visos Kingstono draugės yra juo susižavėjusios, o jis su visomis mergaitėmis žaviai flirtuoja. Atlikėja su vyru labai žavisi sūnaus gebėjimu draugauti ir jo drąsa. Beje, Kingstonui ypač patinka atlikėja Britney Spears (27). „Britney gyvena mūsų gatvėje ir jam ji patinka. Praeidamas jis flirtuoja su ja", - pasakojo Gwen. Tačiau labiausiai atlikėja džiaugiasi sūnelio paveldėtu stiliaus pojūčiu ir gebėjimu išsiskirti iš bendraamžių. Smalsu, kas bus, kai šis šaunuolis užaugs? Gal bus įsteigtas Kingstono sudaužytų širdžių klubas?..

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas