Tačiau ūkininkė nesibaido naujovių – neseniai įvaldė sraigių gamybos technologiją. „Čia tų sraigių pilna,“, – skėsteli rankomis Irma. Patiekaluose jai svarbu natūralumas. „Gamindama naudoju tik pipirus, druską, dar truputį paprikos dėl aštrumo, man patinka, kai viskas yra savame skonyje“.
Atrankoje į „Skonį“ Irma sugalvojo nokautuoti teisėjus delikatesu – „ėriuko pautais“, kaip ji sako, o moksliškiau tariant, keptomis ėriuko sėklidėmis.
„Švogeris pasakė, kad čia delikatesas. Ilgai nedrįsau gaminti. Reikėjo vieną dieną ėriuką papjauti, sako – išbandom „pautus“. Gerai, sakau. Apviriau, apkepiau, pridėjau grietinėlės. Vaikai iš karto visus suvalgė, man liko tik vienas gabaliukas paragauti. Šitas patiekalas priskiriamas prie tų delikatesinių, lygiai taip pat kaip inkstukai, kepenėlės, širdis. Tik ne dauguma tai valgo“, – ant „Skonio“ slenksčio pasakojo ūkininkė Irma.
„Skonio“ teisėjams nebuvo pranešta, kuo juos bandys sužavėti Irma Žitkutė. Iš visų komisijos narių tik vienas, paragavęs patiekalo, suprato, ką valgo. Kaip reagavo kiti „Skonio“ teisėjai? Romas Zakarevičius prisipažino, kad per kelis dešimtmečius trunkančią savo karjerą pirmąsyk ragavo tokį patiekalą. Ar ėriuko sėklidžių delikatesas atvers Lazdijų ūkininkei kelią į „Skonį“?
Atsakymai – sekmadienio vakarą 19.30 val. didžiausiame kulinariniame šou „Skonis“ per LNK.