Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuvoje startuoja Beatos Nicholson mėgstamiausias visų laikų serialas „Dauntono abatija“

Populiarioji, du Auksinius gaublius ir daugybę kitų apdovanojimų susišlavusi, kritikų išliaupsinta drama „Dauntono abatija“ (Downton Abbey) jau nuo šiandienos, 15.00 val. išvys eterio šviesą Lietuvoje. Šią, įtraukiančiu siužetu, pasaulinio garso aktorių vaidyba ir nuostabaus grožio kostiumais pavergiančią premjerą mūsų šalies žiūrovėms savo trečiojo gimtadienio proga dovanoja televizija TV8. Vieną ištikimą žiūrovę TV8 premjera jau turi: laidų vedėja, kulinarė Beata Nicholson.
„Dauntono abatija“
„Dauntono abatija“ / TV8 nuotr.

„Tai yra mėgstamiausias mano visų laikų dalykas, kokį tik esu mačiusi per televiziją. Gyvendama Anglijoje laukdavau kiekvienos „Dauntono abatijos“ serijos ne tik visą dieną, bet ir visą savaitę. Labai džiaugiuosi, kad pagaliau jį pamatys Lietuvos žiūrovės. Aš šiuo serialu esu užkrėtusi visas savo drauges. Nepamenu, kad būčiau taip iki širdies gelmių įsimylėjusi kokį kitą serialą. Jis tiesiog pavergia, įtraukia.

Tai puikus būdas svajoti, pabėgti nuo kasdienybės, pagyventi tų herojų gyvenimus, pailsėti, atsipalaiduoti ir tiesiog pajusti to laikmečio dvasią“, – tikina B. Nicholson, kalbėdama apie dramą, kurios veiksmas TV8 žiūroves šeštadieniais-sekmadieniais 15.00 val. nukels į turtingą dvarą, o jo gyventojų istorijos tęsis nuo 1912-ųjų, kai nuskendo garsusis Titanikas, iki 1920-ųjų.

„Tai džiaugsmas akiai, artimas visiems, nes kalbama apie šeimą. Šiame seriale yra daug pagarbos žmonių tarpusavio santykiams, daug ašarų – man labai patinka, kad jis jausmingas – aš turbūt kiekvienoje serijoje turėjau progų paverkti. „Dauntono abatija“ man yra kokybės ženklas, nes pamirštu viską aplinkui. Sėdėdama namie ant sofos, esu ten kažkur, toje pilyje, kur vyksta anglų aukštuomenės ir tarnų gyvenimo peripetijos“, – pasakoja Beata.

Tai serialas apie aukštuomenės šeimos gyvenimą prieš pirmą pasaulinį karą. Šeima turi tris nuostabias dukteris, tačiau pagal įstatymą, kai jų tėvas iškeliaus anapilin, jos neturės nieko, mat turtas, žemė ir dvaras turi  atitekti tik vyriškos kilmės palikuoniui. Vienintelė išeitis – ištekėti arba surasti artimiausią vyriškos lyties giminaitį. „Dauntono abatija“ – tai meilės ir pavojaus netekti visko, ką turi, istorija. Vieną dieną tu turi dešimt tarnų, kurie tau kloja lovą, neša arbatą, siuvinėja, groja, tačiau visko gali netekti jau kitą dieną, nes esi moteris...      

B. Nicholson mėgstamiausia herojė – šeimos močiutę įkūnijanti aktorė Maggie Smith, lietuviams žinoma iš „Hario Poterio“ filmų: „Ji turi aštrų humoro jausmą, išskirtinį būdą, labai įsimintina. Net juokaudavome, kad kai pasensi – būsi tokia“.

Pasak Beatos, „Dauntono abatija“ ne veltui sulaukė ypatingo dėmesio visame pasaulyje ir yra apdovanota begale įvertinimų: „Čia traukia viskas, nuo kostiumų iki interjerų, tikrovėje egzistuojančios pilies. Puikiai pagauta to laikmečio dvasia. Šis serialas žiūrovą moko pasitempti, paisyti etiketo, tačiau čia yra ir tokio lengvo humoro, juoko, niekas neperspausta. Net makiažas, veidai – viskas atrodo autentiška. Žiūrovas gali tarsi teleportuotis į tuos laikus“.

„Dauntono abatija“ – šeštadieniais-sekmadieniais 15.00 val. tik per TV8!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas