Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos atstovė 2014-ųjų „Eurovizijoje“ – Vilija Matačiūnaitė

Lietuvos trispalvę į gražiausių Europos dainų konkursą Danijoje veš Vilija Matačiūnaitė, vėlų šeštadienio vakarą laimėjusi „Eurovizijos“ nacionalinę atranką su savo kūrybos daina „Attention“. „Eurovizijos“ finale ji įveikė bendravardę Viliją Pilibaitytę-Mią ir Vaidą Baumilą.
Vilija Matačiūnaitė
Vilija Matačiūnaitė / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Visi buvome stiprūs varžovai, iš tiesų apylygiai, Mia buvo stabili visą konkursą, o aš tik su savo daina „Attention“ išsišokdavau. Šiandien man pasisekė“, – vos pasibaigus finalui, džiaugėsi V.Matačiūnaitė. Atlikėja neslėpė maniusi, jog atranką laimės Mia: „Mes jau nuomavomės kemperius vykti į Kopenhagą palaikyti Miai.“

Viliją Matačiūnaitę geriausiai įvertino ir LRT žiūrovai, ir mišri – tarptautinė ir Lietuvos – komisija. Komisiją šįkart sudarė operos solistė prof. Sigutė Stonytė, muzikos prodiuseris Lauras Lučiūnas, Vokietijoje gyvenantis muzikos prodiuseris Brandonas Stone‘as, švedų kompozitorė ir prodiuserė Liselott Bjork bei Rusijos muzikos kompanijos „Sniegiri“ direktorius Valerijus Prosvirovas.

Vakaro metu visi trys atlikėjai pristatė po dainos laimėtojos „Attention“ savo versiją. Komisijos balsai pasiskirstė taip: V.Prosvirovas 3 balus skyrė Miai, Vilijai – 2, V. Baumilai – 1; taip pat balus paskirstė ir B.Stone; L. Bjork 3 balus skyrė V. Matačiūnaitei,  2 – Miai,  1 – V.Baumilai; L.Lučiūnas 3 balus skyrė V.Matačiūnaitei, 2 – Miai,  1 – V.Baumilai;  S. Stonytė 3 balus skyrė V.Matačiūnaitei,  2 – Miai, 1 – V.Baumilai. Tad iš komisijos V.Matačiūnaitė gavo daugiausiais balų – 13. Iš žiūrovų V. Matačiūnaitė surinko taip pat daugiausia – per 9000 balsų.

Primename, kad tarptautinis „Eurovizijos“ dainų konkursas vyks Danijos sostinėje Kopenhagoje gegužės 6,8 ir 10 dienomis. Jį tiesiogiai transliuos LRT.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento