Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mantas Petruškevičius: esu garbėtroška

Vieni jį labai myli, žavisi jo talentu, charizma, nuolatos prašo patarimų, kiti priešingai - vadina šį vaikiną pasipūtėliu, garbėtroška ir diletantu.
Foto naujienai: Mantas Petruškevičius: esu garbėtroška
Viganto Ovadnevo nuotrauka / zmones24.lt

Vardas, pavardė: Mantas Petruškevičius.

Gimimo data: 1984 03 29.

Šeima, kurioje gimė: mama - technologė, brolis - boksininkas, KKA pirmo kurso studentas.

Šeimyninė padėtis: nevedęs, šiuo metu yra vienišas.

Karjera: stilistas, TV6 laidos „Mados reidas“ vedėjas.


Vieni jį labai myli, žavisi jo talentu, charizma, nuolatos prašo patarimų, kiti priešingai - vadina šį vaikiną pasipūtėliu, garbėtroška ir diletantu. Tačiau į „Mados reido“ pristatymą buvo susirinkęs beveik visas Lietuvos elitas, o tai bet kuriam menininkui ar kūrėjui yra pats geriausias įvertinimas.


Neseniai „Naručio" viešbutyje įvyko tavo laidos „Mados reidas“ pristatymas, į kurį susirinko beveik visas Lietuvos elitas. Kaip jautiesi?


Jaučiuosi pagerbtas. Norėčiau padėkoti visoms moterims, kurios atėjo ir mano renginį, papuošė  jį savo buvimu. Gal ne visoms tą vakarą skyriau pakankamai dėmesio, nes žmonių tikrai buvo labai daug. Manau, visi mano svečiai labai gražiai praleido vakarą. Džiaugiuosi, kad tą vakarą keletą rudens- žiemos kolekcijos modelių pristatė mados pasaulyje garsus prekinis ženklas „Nijolė“.


Buvo kalbama, kad žmonių buvo daugiau nei vietų, o tu ir komanda, organizuodami šį renginį, ne viską apskaičiavote?


Į tokias kalbas neverta kreipti dėmesio. Labai džiaugiuosi, kad tiek daug žmonių atėjo, ir esu renginiu patenkintas. Lietuvoje mažai renginių pritraukia tiek daug žmonių, kiek buvo mano laidos pristatyme.


Per renginį gavai šampano. Ar tai slaptų gerbėjų dovana?


Per renginį įpareigotas asmuo man įteikė tris dėžes nuostabaus šampano ir didelę gėlių puokštę. Dabar adresu, kuris buvo užrašytas ant kortelės, rašysiu padėkos laišką į Paryžių.


Vis kalbi apie gyvenimą užsienyje, tik nuolatos keičiasi šalys: vienu metu galvojai apie Australiją, vėliau - Amsterdamą, dabar - Los Andželą... Tai vis dėlto kur ketini išvykti?


Dar nežinau. Mano gyvenime būna tokių momentų, kai sprendimą galiu priimti per vieną minutę. Tačiau kol kas tikrai niekur nesiruošiu važiuot. Prasidėjo naujas televizijos sezonas, todėl dirbsiu. Vėliau žiūrėsiu, jei bus proga ir galimybės, tikrai išvažiuosiu. Norėčiau pagyventi užsienyje. Norisi praplėsti akiratį, susipažinti su naujais žmonėmis.


Sklandė gandai, kad į užsienį tave vilioja jausmai...


Oi, su tais jausmais nieko nepriplanuosi - jie tai būna, tai dingsta. Net nežinočiau į kurią šalį važiuoti (juokiasi). Tačiau dabar esu toks užimtas ir turiu tiek daug darbo, kad jausmams mano gyvenime neliko vietos.


Kiek tave pažįstu, visą laiką labai spontaniškai įsimylėdavai, gal dabar tapai atsargesnis?


Oi! Aš myliu labai daug žmonių. Vienu metu galiu mylėti dešimt savo draugių, mamą, brolį... Nuo jausmų niekada neatsiriboju ir visada kažką myliu (juokiasi).


Dabar esi įsimylėjęs?


Ne. Dabar mano širdis laisva. Prašom, visos pretendentės gali man siųsti meilės laiškus (juokiasi).


Ar skaudžiai išgyveni skyrybas?


Taip, ypač tas, kai į užsienį išvažiuoja gyventi mano artimi bičiuliai. O šiaip aš labai greitai užsidegu ir lygiai taip pat greitai viską pamirštu. Taigi, jei ir buvo skaudžių išgyvenimų, jie jau seniai pamiršti. Tokiu atveju geriausias receptas - nebūti vienam. Tada einu susitikti su draugais, bendrauju, ir viskas labai greitai pasimiršta. Žinau, kad jei galvosi, jog tau bloga nuotaika, tai ji ir bus bloga.


Prasidėjo trečiasis tavo laidos sezonas. Kaip per tą laiką pasikeitei?


Dabar labiau pasitikiu savimi. Tapau energetiškai stipresnis. Man mažiau rūpi kitų nuomonė, atsikračiau scenos baimės. Televizija iš tiesų žmogui labai daug duoda, sustiprina jo charakterį.


Ar tiesa, kad kartais pasižadi padaryti daugiau, nei pajėgi, o kai nespėji - išjungi mobilųjį telefoną?


Būna... (juokiasi). Bet retai. Be to, visi draugai ir pažįstami gali man skambinti kitu telefono numeriu. Buvo tokių atvejų, tačiau kartais žmonės, naudodamiesi mano vardu, pasidaro sau reklamą. Paskambina, užsimena, bet vėliau neperskambina - nepatikslina nei laiko, nei ką aš turėsiu daryti. O kai neateinu, išpučia burbulą ir pasidaro sau reklamą. Šiaip esu pareigingas. Jei pažadėjau ir tiksliai sutariama - niekada nenuvilsiu. Tiesa, neseniai buvo toks periodas, kai jaučiausi kaip ant sparnų, todėl daug ką pamiršdavau. Bet ar tokiu atveju galima pykti?


Apie tavo kolekciją Vilniuje jau sklando legendos. Gal iš tiesų jau pradėjai ją kurti?


Mintyse pradėjau. Kadangi esu maksimalistas - noriu maksimalaus rezultato. Nenoriu pradėti nuo smulkmenų, noriu visko, daug ir iš karto. Niekada nenorėjau šiaip laidelės apie madą. Norėjau, kad mano laidos pristatymas būtų pačioje prabangiausioje vietoje, lietųsi šampanas ir būtinai būtų braškių. Taip ir buvo. Praėjusiais metais norėjau daug prašmatnių ponių, daugybės gėlių - taip ir buvo. Šiemet daugelis mane atkalbinėjo nuo laidos pristatymo, sakė, jog nepavyks. Bet aš žinojau, kad pavyks. Ir pavyko! Ne kiekvienam pavyksta pritraukti tokį garsenybių būrį.


Ar mokėtumei gyventi be televizijos?


Nemanau, kad jei baigsis šita laida, baigsis ir mano gyvenimas, o aš turėsiu važiuoti gyventi į kaimą. Viskas priklauso nuo mano tikslų ir siekių. O jeigu tikrai būtų blogai, jausčiausi nereikalingas, tuomet važiuočiau gyventi į užsienį. Tačiau nemanau, kad taip bus. Šiais metais sulaukiau dviejų pasiūlymų vesti televizijos laidas, bet abejoju, kad turėčiau keisti savo amplua. Mano pasaulis - tai mada, grožis. Čia ir noriu būti. Šiek tiek esu garbėtroška. Man reikia dėmesio, bet tikrai nenumirčiau, jei jo nebūtų.


Viename žurnalams buvo rašoma, kad Mantas neturi vairuotojo pažymėjimo, automobilio ir gyvena nuomojamame bute. Ar labai įsižeidei?


Ne. Žurnalistas, kuris rašė tą straipsnį, taip pat neturi visų šių dalykų, todėl norėjo parašyti, kad ir kiti neturi. Aš ir taip labai gerai jaučiuosi. Mano palangės nukrautos gėlėmis, visokiomis mielomis smulkmenomis. Bute puiki atmosfera ir labai jauku. Man nesvarbu, kad tas butas nuomojamas. Aš puikiai jaučiuosi ir tikrai nepavydžiu tiems, kurie turi. Neturiu poreikio vairuoti automobilį. Galiu važinėti ir viešuoju transportu ir net kitas žvaigždes paskatinu juo pasivažinėti.


Ar daug turi paslapčių?


Jau seniai gyvenu viešą gyvenimą. Visi žino, ką veikiu, kur pietauju. O jei rimtai, visi galvoja, kad mane pažįsta, bet taip nėra. Dabar aš kaip aktorius - vaidinu tam tikrą vaidmenį. Laida sukūrė mano personažą, o aš, galima sakyti, jį vaidinu. Dažnai reiškiu savo nuomonę, bet kartais elgiuosi pagal šou pasaulio taisykles.


Ar tiesa, kad neseniai apstumdei vieną merginą?


Žeminti, o tuo labiau įžeidinėti savęs niekam neleisiu. Jei reikės, pakovosiu už save. Aš niekada nieko nemušiau. Ji mane įžeidė, tai aš ją patampiau už plaukų. Gerai, kad priklijuotos kasytės nuo tos merginos nušiurusių plaukų neišsilakstė. Ji priklausė tų merginų kategorijai, su kuriomis kitaip ir negalima elgtis. O šiaip esu labai draugiškas, taikus žmogus ir su niekuo nesipykstu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento