Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Namų nepalikusi Černobylio miesto gyventoja „mirties zonoje“ augina daržoves

„Vienos ekspedicijos į Černobylį metu radiacijos sunaikintoje zonoje aptikome moterį, kuri tiesiog nepaliko savo namų ir liko gyventi radioaktyvioje aplinkoje. „Aš neturiu kur pasitraukti“, – tvirtino ji, o į klausimą, kuo maitinasi, atsakė: „Aš turiu šiokį tokį daržą ir jame auginu daržoves“, – Černobylio gyventoją prisimena ne vienoje ekspedicijoje į radioaktyvią zoną dalyvavusi vienuolė Aloyza Malinauskaitė. Jau rytoj, 28–ųjų Černobylio avarijos metinių išvakarėse, 20.50 val., „Lietuvos ryto“ televizijos žiūrovų laukia speciali „Pasaulis X“ laida, skirta atominei katastrofai atminti.
Kadras iš laidos „Pasaulis X“
Kadras iš laidos „Pasaulis X“ / „Lietuvos ryto“ televizijos nuotr.
Temos: 1 Černobylis

„Įdomiausia tai, kad patikrinę jos auginamas daržoves, neradome jokių padidėjusios radiacijos požymių. Klausėme tos moters, ką ji daro, kad prietaisai visai nerodo jokios radiacinės daržovių taršos. Ji atsakė: „Aš peržegnoju, palaiminu ir valgau“, – apie paslaptingą atomo sąveiką su tikėjimu ir malda kalbėjo sesuo A.Malinauskaitė.

Apie paradoksalius atvejus, kai su mirtinomis radiacijos dozėmis susidūrę žmonių organizmai sugeba prisitaikyti prie naujų sąlygų ir tęsia savo būtį, pasakoja ir bioenergetikas Edmundas Kirda.  

„Pasirodo, yra atvejų, kai žmonių organizmas sugeba prisitaikyti prie padidintos radiacijos ir suranda būdų, kaip gyventi tokiose mirties zonose“, – apie užterštose Černobylio teritorijose nelegaliai gyvenančius žmones kalba bioenergetikas.

„Lietuvos ryto“ televizijos nuotr./Aloyza Malinauskaitė
„Lietuvos ryto“ televizijos nuotr./Aloyza Malinauskaitė

Tačiau E.Kirda įsitikinęs – nepaisant mokslo pažangos, iki galo dar nėra išsiaiškinta, kaip radiacija  veikia gyvus organizmus: „Juk pas kiekvieną iš mūsų yra atomai, panašus veikia panašų ir praktiškai tas mirties impulsas skrodžia Visatą“.

Atominei katastrofai atminti – speciali „Pasaulis X“ laida apie radiaciją, atomą ir gyvenimą po akistatos su mirtimi, penktadienį, 20.50 val., per „Lietuvos ryto“ televiziją.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito