Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Padėkime augti“ domėsis, ar darželiai šiandien pajėgūs suvaldyti infekcinių ligų protrūkius

Pasitraukus žiemos šalčiams, daugelis šeimų, ypač auginančios darželinukus, susiduria su infekcinėmis ligomis bei rimtas komplikacijas galinčiais sukelti virusais. Ne paslaptis, kad šių ligų židiniu dažniausiai yra įvardijami darželiai.
Laura Imbrasienė
Laura Imbrasienė / LNK nuotr.

Kadaise, esant infekcinės ligos protrūkiui, darželiuose būdavo skelbiamas karantinas. Darželinukų grupė, kurioje pasireiškė liga, buvo izoliuojama nuo kitų. Likę vaikai buvo vedami į kitas grupes, kur ligos protrūkio nebūdavo. Šiandien šis infekcijų plitimo valdymo metodas ikimokyklinio ugdymo įstaigose nebenaudojamas ir tai dažnai sukelia nuostabą tėveliams. Ypač tuomet, kai vaikai pradeda sirgti skarlatina, raudoniuke, vėjaraupiais, Rota virusu, gripu ir kitomis ligomis, galinčiomis sukelti rimtų komplikacijų.

Pasirodo, sąvoka „karantinas“ kurį laiką yra išvis nebenaudojama. Pasak sveikatos specialistų, darželiai būtų uždaromi tik tuomet, jei atsinaujintų ypač pavojingos, laimei šiai dienai jau išnaikintos, ligos (pvz. cholera, raupai ar maras).

Šio šeštadienio LNK „Padėkime augti“ laidoje bus aiškinamasi, kokia ligų plitimo kontrolės tvarka darželiuose galioja dabar, kokios yra sveikatos specialistų rekomendacijos ir kaip išvengti  nepageidaujamų infekcinių susirgimų grupėse.

Laidoje žiūrovai taip pat galės įsitikinti, kad dažnai imunitetu susirūpinama gerokai per vėlai. Tai įrodys LNK „Padėkime augti“ laidos atliktas tyrimas.

Šeštadienio laidos gerbėjų dėmesiui paruošta ir smagi pažintis su trijų vaikų tėčiu Evaldu, kuris  gali tapti laidos draugu, besidominčiu vaikų auginimo klausimais.

Žiūrėkite mus per LNK, šeštadienį, 9.30 val.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas