Nuolat judėdamas dideliu greičiu, tunas užsiaugina pavydėtinus raumenis, tad tuno mėsa, turėdama unikalią struktūrą, yra laikoma ypatinga mėsa, ją labai vertina gurmanai. Spalvą mėsai suteikia unikali tuno kraujotakos sistema, kuri skiriasi nuo kitų žuvų kraujotakos sistemos.
„National Geographic Channel“ pristato dokumentinį serialą „Pašėlęs tunas“ (angl. „Wicked tuna“), kuris atskleidžia tunų medžioklės ypatumus. Glosteryje ir Masačusetse, Atlanto vandenyne, profesionalūs žvejai kovoja ne tik tarpusavyje, bet ir patys su savimi.
Šios kovos tikslas – pagauti vieną iš greičiausių ir protingiausių žuvų pasaulyje. Nepaisant to, jog tunas – didelė žuvis (pasitaiko iki 300 kg sveriančių tunų), žvejai juos medžioja tik su meškerėmis. Tunas – vienintelis šių žvejų pragyvenimo šaltinis. Už dienos laimikį vienas žvejys gali uždirbti net 20 tūkstančių dolerių, todėl konkurecija čia didžiulė.
„Pašėlęs tunas“ – tai žvejų, medžiojančių tunus, gyvenimas ir kasdienybė iš arti: arši konkurencija, šaltis, sunkus darbas ir iššūkiai – iš kartos į kartą su gilia istorija ir tradicijomis perduodamas amatas.
Trečiojo sezono premjera per „National Geographic Channel“ kovo 22 d., 20.00 val. Lietuvos laiku.