„Receptų užkalbėtoja” – tai išskirtinis šou, kuriame viskas vyks atvirkščiai nei įprasta tokio pobūdžio laidoms. Naujojo šou tikslas – atsakyti į klausimus, kurie iškyla paprastam mirtingajam perskaičius receptų aprašymus maisto gaminimo knygose, žurnaluose ar internete. Tai savotiškas televizinis „google“. Laidos žiūrovai ras atsakymus į klausimus, kurie iškyla norint tiksliai sekti patiekalo gaminimo receptą.
„Kokio dydžio turi būti vidutinis kopūstas, obuolys ar morka? Kiek bus vienas puodelis ar stiklinė miltų? Kokio riebumo pieną rinktis, jei recepte nurodytas tiesiog pienas? Kokias bulves pasirinkti kugeliui, o kurios labiau tiks bulvių košei? Kuo pakeisti kiaušinius, jei pradėjus ruošti pyrago tešlą paaiškėjo, kad šaldytuve jų nėra? Kas nutiks, jei patiekale sviestą pakeisime aliejumi ir atvirkščiai? Atsakysime į klausimus, kurie iš pirmo žvilgsnio sudėtingi, o iš tikrųjų – paprasti“, – sako laidos „Receptų užkalbėtoja“ vedėja Agnė Jagelavičiūtė.
Laida nepirš išankstinės nuomonės. Sprendimą priims laidos žiūrovas, stebėdamas vedėjos eksperimentus ir asmeninius atradimus. Laidoje netrūks linksmų komentarų, komiškų elementų, netikėtų atradimų ir receptų laidoms neįprastos dinamikos.