Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmą kartą istorijoje į kosmosą kilsiančiam gintarui – ypatinga navigacinė sistema

Atspėkite, kas tai: mokslininkai ją vadina pasaulio stebuklu, taksistams be jos būtų labai sudėtinga dirbti. Kalbinti praeiviai, paprašyti ją apibūdinti, nedaugžodžiavo, tačiau negirdėjusių apie ją taip pat nepasitaikė. TV3 žiūrovai jau šį, trečiadienio vakarą, 20.57 val., laidelėje „Misija Lituanica 80“ išgirs apie šį stebuklą daug įdomaus.
Palydovo „LitSat-1“ išlydėtuvių į Hjustoną akimirka
Palydovo „LitSat-1“ išlydėtuvių į Hjustoną akimirka / Jono Klėmano nuotr.

Tai šiuolaikinis kompasas – navigacinė sistema. Be jos tikriausiai retas išsiruošia į tolimesnę kelionę automobiliu. Pirmojo lietuviško palydovo "LitSat-1" kelionė po kosmoso platybes be navigacijos sistemos taip pat būtų sunkiai įsivaizduojama. Kuo ypatinga kartu su palydovu į kosmosą pakilsianti sistema? Atsakymai jau šįvakar laidelėje „Misija Lituanica 80“.

Pirmajame lietuviškame palydove "LitSat-1" integruotas ypatingas komponentas – titano plokštelė su Lietuvos simboliu – gintaro gabalėliu. „Lietuviškas auksas“ – gintaras pirmą kartą žmonijos istorijoje pakils į kosmosą.

Pirmadienį−ketvirtadienį 20.57 val. TV3 žiūrovai sužino apie aukštąsias technologijas kosmose ir Žemėje, stebi kaip po Lietuvos miestelius keliauja palydovas, mato, kokie žmonės juo domisi labiausiai, ir net dalyvauja žaidime, kuriame gali laimėti prizus.

TV3 primena, kad žinią apie sėkmingą projekto baigtį šios televizijos žiūrovai gaus vieni pirmųjų – per palydovą pirmą kartą iš kosmoso bus ištransliuoti trys lietuviški žodžiai. Kokie jie bus, nuspręs tauta. Šią išskirtinę transliaciją bus galima stebėti per TV3.

„Misija Lituanica 80“ – pirmadieniais−ketvirtadieniais 20.57 val. per TV3!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas