„Pasimatymas su subproduktais? Ar jūs išprotėjote? Ką jūs sau galvojate? Čia nebent galėtų būti skyrybų tema. Prašau, tau, brangioji, marinuota tiesioji žarna. Žiauru, bet taip yra. Neįsivaizduoju kitaip. Ką turėtum sakyti? Brangioji, ar priimsi iš manęs šitą žiedą ir šitą troškintą plautį su inkstais?“, – dėl laidos temos buvo pašiurpusi viena teisėjų Agnė Jagelavičiūtė.
Tačiau iš tikrųjų iš subproduktų sukuriami patys gurmaniškiausi dalykai – net ir išskirtiniu delikatesu laikomas ančių kepenėlių paštetas foie gras. Kepenyse gausu geležies, fosforo, fermentų ir vitaminų. Taip pat vertingi yra ir liežuviai, širdys, smegenys, inkstai, plaučiai, skrandžiai, širdis. Iš šių produktų ir turėjo gaminti „Skonio“ dalyviai.
Viena iš šou dalyvių Liucina Rimgailė, neretai pavadinama keksiukų karaliene, sako, kad rungtyniaujant teko lipti per save.
„Aš negaliu, man pirmą kartą taip stipriai išjungė vaizduotę. Prieinu prie šaldytuvo su subproduktais ir matau, kad ten sudėtos širdelės. Man rankos pradėjo drebėti. Negaliu paimti pakelio į rankas, jau nekalbu apie kepimą. Todėl apsistojau ties kepenėlėmis, nes tai saugiausias variantas“, – prisipažino Liucina.
„Skonio“ laidoje dalyvius vertins garsus virtuvės šefas Deivydas Praspaliauskas, įkūręs sostinėje žinomą išskirtinį restoraną „Lauro lapas“. Geriausiai komandinėje užduotyje pasirodęs dalyvis gaus virtuvės guru Deivydo pagalbą individualioje užduotyje.