Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

TV8 Lietuvos žiūrovėms pristato garsiausią britų draminį serialą „Dauntono abatija“

Populiarioji, du Auksinius gaublius ir daugybę kitų apdovanojimų susišlavusi, kritikų išliaupsinta drama „Dauntono abatija“ (angl. Downton Abbey) pagaliau atkeliavo į Lietuvą. Šią, įtraukiančiu siužetu, pasaulinio garso aktorių vaidyba ir nuostabaus grožio kostiumais pavergiančią premjerą mūsų šalies žiūrovėms savo trečiojo gimtadienio proga dovanoja televizija TV8. Į Gineso rekordų knygą, kaip labiausiai kritikų aptarinėjamas serialas, įtraukta drama TV8 eteryje debiutuoja jau šį šeštadienį, spalio 5-ąją, ir bus rodoma savaitgaliais 15.00 val.
„Dauntono abatija“
„Dauntono abatija“ / TV8 nuotr.
TV8 nuotr./„Dauntono abatija“
TV8 nuotr./„Dauntono abatija“

Liaupsės serialui „Dauntono abatija“ ne iš piršto laužtos: ko verta vien dviejų Oskarų ir glėbio kitų kino apdovanojimų laimėtoja Maggie Smith, gerai pažįstama kaip profesorė McGonagall iš „Hario Poterio“ filmo. Šįsyk talentingoji britė atlieka snobiškos, bet geraširdės dvaro ponios vaidmenį. TV8 žiūroves pavergs ir pagrindinė „Dauntono abatijos“ pora, kurią įkūnija Auksiniam gaubliui nominuota Michelle Dockery ir simpatiškasis Danas Stevensas. Jie TV8 eteryje dažniau skirsis, nei taikysis.

Pasakojimo veiksmas TV8 žiūroves šeštadieniais-sekmadieniais nukels į turtingą dvarą, metą nuo 1912-ųjų, kai nuskendo garsusis Titanikas iki 1920-ųjų. Anglijoje savo giminės dvare Dauntone, Jorkšyre gyvenančio grafo Granthamo titulo įpėdinis žūsta, šeima tikisi, kad dabar visas turtas po grafo mirties pereis jo vyresniajai dukrai. Tačiau visą gyvenimą atidavęs savo dvarui grafas Robertas mano, jog viskas turi pereiti tolimam giminaičiui – grafo titulo įpėdiniui...

TV8 nuotr./„Dauntono abatija“
TV8 nuotr./„Dauntono abatija“

Kiekviena britų serialo detalė – skrupulingai apgalvota. Serialo herojai žavės tą laikmetį atspindinčiomis manieromis, etiketu. Kuriant dramą iš peties dirbo grimo specialistai, mat amžiaus pradžioje reta moteris naudojo makiažo priemones. Bene kiekviena šių dienų moteris norėtų pasimatuoti apdarus, kuriuos vilkės premjeros „Dauntono abatija“ herojės. Dalis apdarų netgi pasiūta specialiai aktorėms, o korsetus čia privaloma vilkėti net tarnaitėms.

„Dauntono abatija“ ne tik D. Britanijoje, bet ir visame pasaulyje įrodė: britų draminius serialus žiūri ne tik namų šeimininkės – juos žiūri visa šeima. Siužeto vingiai, įtaigūs dialogai, talentingiausi aktoriai ir britiška dvasia alsuojanti XX a. pradžia TV8 žiūroves įtrauks jau spalio 5-ąją, šeštadienį 15.00 val.

„Dauntono abatija“ – šeštadieniais-sekmadieniais 15.00 val. tik per TV8!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas