Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Visuotine karštlige tapusio filmo režisierius siūlo kurti tai, nuo ko stovi

Ką tik visuotine karštlige tapusios naujausios lietuviškos juostos „Redirected. Už Lietuvą!“ režisierius Emilis Vėlyvis tvirtina, kad šalyje vis dar nėra kino tradicijų. Šiandien, antradienį 21.45 val., „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Žinių naujienos“ jis visgi užsimins, kad galvoje jau bręsta nauji scenarijai, nors apie tai kalbėti dar anksti. Laidos svečias jaunus kūrėjus pakvies prisidėti prie šalies kino gairių formavimo: „Jei žmogui stovi nuo to, ką jis daro, tegul daro.“
Emilis Vėlyvis ir laidos „Žinių naujienos“ vedėjas Timūras Augucevičius
Emilis Vėlyvis ir laidos „Žinių naujienos“ vedėjas Timūras Augucevičius / „Lietuvos ryto“ televizijos nuotr.

Laidos autoriaus ir vedėjo Timūro Augucevičiaus paklaustas, kokias savybes turi turėti žmogus, svajojantis, kad jo kūriniai vieną dieną pasiektų didžiojo kino ekranus, režisierius žodžių į vatą nevynios: „Pasakotojo. Jei žmogus moka pasakoti bent trumpą anekdotą, gali būti, kad jam pasiseks.“ Tačiau ką atsakys E.Vėlyvis į provokuojantį Timūro klausimą „Tai Raimondas Šilanskas – geras režisierius?“.

Kol šiuo metu kino sales tvindo gero lietuviško kino ištroškę kinomanai, o interneto komentatoriai dūzgia, ar verta mokėti 20 litų už kino seansą, E.Vėlyvis tvirtins, kad juosta „Redirected. Už Lietuvą!“ DVD formate dar nebus išleista ilgai. Kiek? Atsakymas laidoje. Tačiau norintys pamatyti populiariausiu lietuvišku kino filmu pretenduojančią tapti komediją turėtų suskubti įsigyti bilietus.

Įvertinti šalies televizijos lygį režisierius nesiryš – praėjus pusmečiui po ankstesnio jo režisuoto pilnametražio filmo „Zero 2“ premjeros, E.Vėlyvis iš namų televizorių išgabeno.

„Tačiau svečiuose elgiuosi kaip tikras maniakas – visi valgo, bendrauja, o aš tik žiūriu televizorių“, – laidoje „Žinių naujienos“ šį vakarą pasakos garsus šalies kūrėjas.

Paklaustas, ką manąs apie piratavimą, laidoje E.Vėlyvis teigs, kad šalyje neveikia teisiniai mechanizmai, mat čia visi visiems skolingi: „Tai mentalo reikalai. Vienintelis kelias – bausmės. Čia nėra teisinės bazės“.

Kas buvo draudžiama naujausios E.Vėlyvio juostos aktoriams filmavimo aikštelėje? Su kokiomis pasaulinio lygio žvaigždėmis svajoja padirbėti režisierius? Ir kodėl Rusijoje kurtos pilnametražės kino juostos neperžengia šalies sienų? Atsakymai jau šiandien 21.45 val. laidoje „Žinių naujienos“ tik per „Lietuvos ryto“ televiziją.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento