Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aiškėja, kaip Roterdame bus organizuojami „Eurovizijos“ pusfinaliai ir finalas

Pernai konkursą atšaukus, jo organizatoriai užtikrino, kad 2021-aisiais „Eurovizija“ tikrai įvyks. Tačiau kad nepasikartotų 2020-ųjų scenarijus ir neliktume be muzikos šventės, buvo pristatyti keturi tai garantuosiantys planai (scenarijai). Šiandien paaiškėjo daugiau detalių apie tai, kaip bus organizuojamas šou Roterdame.
Duncanas Laurence'as
Duncanas Laurence'as / „Scanpix“ nuotr.

Kaip skelbiama oficialiame dainų konkurso tinklalapyje Eurovision.tv, vienas planas atmestas. Tai – scenarijus A, pagal kurį „Eurovizija“ turėjo vykti taip, kaip iki pandemijos: iš sausakimšos Roterdamo „Ahoy“ arenos su devyniais šou (įskaitant ir generalinę repeticiją), visų dalyvaujančių šalių delegacijomis ir atlikėjais bei įvairiais po Nyderlandų uostą išsibarsčiusiais renginiais, koncertais ir kitomis veiklomis.

„Nepaisant pandemijos, „Eurovizijos“ dainų konkursas gegužę sugrįš, tačiau dėl susidariusių aplinkybių, deja, neįmanoma renginio organizuoti taip, kaip esame įpratę. Nuolat keičiantis situacijai norime įsitikinti, kad „Eurovizijos“ dainų konkursą galėtume suorganizuoti kuo geriau ir saugiau“, – sakė Martinas Osterdahlas, konkurso vyriausiasis prižiūrėtojas.

Kol kas nėra tiksliai žinoma, kuris iš trijų likusių planų (B, C ar D) bus įgyvendinamas – visa tai priklausys nuo ir toliau plintančios pandemijos masto, susirgimų skaičiaus.

Dar daugiau tikslesnės informacijos dėl konkurso organizavimo už jį atsakingi asmenys pateiks per ateinančias savaites.

„Kuo ilgiau užtikrindami lankstumą, siekiame surengti šiomis aplinkybėmis geriausią (kiek įmanoma) „Eurovizijos“ dainų konkursą. Mūsų pagrindinis tikslas – sukviesti visus 41 šalies atstovus į Roterdamą, kad visi pasirodytų toje pačioje scenoje, ir priimti konkursą aprašančius žurnalistus“, – pasakojo NPO, NOS ir AVROTROS transliuotojų vykdantysis renginių prodiuseris Sietse Bakkeris.

Tačiau rašoma, kad bent jau šią akimirką organizatoriai ruošiasi įgyvendinti B scenarijų.

Pagal jį visi „Eurovizijos“ dalyviai turės išlaikyti 1,5 m atstumą vienas nuo kito – tai pagrindinė šio plano detalė.

Arenoje taip pat bus pasirūpinta visomis apsaugos priemonėmis, taip pat atliekami COVID-19 testai.

Jei kurios nors šalies delegacija negalės atvykti į Roterdamą, per tiesioginę transliaciją bus parodytas iš anksto įrašytas atlikėjo pasirodymas.

Iš viso bus net devyni šou – šešios generalinės repeticijos, du pusfinaliai ir finalas. Dar nenuspręsta, ar žiūrovai į areną bus įleidžiami, ar „Euroviziją“ iš Roterdamo galės stebėti sumažintas jų kiekis.

Bus laikomasi kitų Nyderlandų vyriausybės paskelbtų reikalavimų.

Jei reikės įgyvendinti scenarijų C, jo sąlygos tokios: „Eurovizijos“ transliacija vyks iš Roterdamo „Ahoy“ arenos, tačiau scenoje išvysime tik vedėjus ir pasirodymus per pertraukas; šalių delegacijos ir dalyviai į Nyderlandus nevyks, o jų pasirodymai bus iš anksto įrašyti; generalines repeticijos, pusfinaliai bei finalas arenoje vyks be žiūrovų arba stipriai sumažinus jų kiekį.

Na, o jei prireiks taikyti D scenarijų, reikės pamiršti apie net iki minimumo sumažintą žiūrovų arenoje skaičių, o visi pasirodymai, taip pat ir per pertraukas turėjusių koncertuoti atlikėjų, bus įrašyti. Nuo scenos iš Roterdamo sveikinsis tik „Eurovizijos“ dainų konkurso vedėjai.

Žinoma, visos taisyklės laikui bėgant gali pasikeisti dar ne kartą.

Visgi vieną dalyką tikrai žinome – „Eurovizija“ įvyks. Organizatoriai patvirtino, kad konkurso pusfinaliai ir finalas Roterdame nukelti nebus. Jie vyks gegužės 18, 20 ir 22 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas