Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Atstovę „Eurovizijoje“ išsirinkusi Prancūzija pagal lažybininkus mina ant kulnų Lietuvai: rimta konkurentė?

Pergalę „Eurovizijoje“ prognozuojančių lažybininkų lentelės pirmoje vietoje praėjusį savaitgalį atsidūrusi Lietuva joje stabiliai išsilaikė savaitę, tačiau neseniai buvo spėjusi užleisti vietą Prancūzijai. O pastaroji jau išsirinko savo atstovą Roterdame – tai Barbara Pravi, kuriai pranašaujama didelė sėkmė.
Barbara Pravi, „The Roop“, Gebrasy
Barbara Pravi, „The Roop“, Gebrasy / Stopkadras ir E.Blaževič, J.Stecevičiaus nuotr.

Lietuva į pirmą vietą pagal lažybininkų prognozes išsiveržė po to, kai sausio 22-ąją pristatyta šiųmetinė „The Roop“ daina „Discoteque“, su kuria grupė sieks pergalės nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos finale jau vasario 6-ąją.

Na, o Prancūzija savo atstovę, kuri keliaus į Roterdamą, išrinko jau šeštadienį, sausio 30-ąją įvykusio finalo, kuriame susirungė 12 atlikėjų, metu. Kaip tik tądien šalis ir pakilo į pirmą vietą pagal lažybininkų prognozes, aplenkdama Lietuvą.

Tiesa, jau kitos dienos popietę į pirmą poziciją vėl grįžo Lietuva, taigi, jos ir Prancūzijos galimybės kol kas vertinamos labai apylygiai.

eurovisionworld.com nuotr./Pagal „Eurovizijos“ lažybininkų prognozes Lietuvą aplenkė Prancūzija
eurovisionworld.com nuotr./Pagal „Eurovizijos“ lažybininkų prognozes Lietuvą aplenkė Prancūzija

Kas gi toji 27-erių Barbara Pravi, su daina „Voila“ jau spėjusi užkariauti nemažai klausytojų širdžių? Ji – prancūzų dainininkė ir dainų autorė, turinti serbiškų ir iranietiškų šaknų. Būtent Barbaros kurta daina „J’imagine“ 2020-ųjų lapkritį triumfavo vaikų „Eurovizijos“ konkurse. O ar pačiai B.Pravi pasiseks suaugusiųjų „Eurovizijoje“?

Kai kurie jos jausmingą baladę „Voila“ jau mato kaip vieną favoričių. Pačiai Barbarai artimas kūrinys pasakoja apie atlikėją, ilgai buvusią šešėlyje, tačiau norinčią užkariauti sceną ir pasidalinti savo dainomis su pasauliu. B.Pravi įkvėpimo sėmėsi iš šansono žanro ir tokių atlikėjų kaip Jacques'as Brelis ir Edith Piaf.

Išgirskite jos dainą:

VIDEO: Barbara Pravi : Voilà - gagnante Eurovision France

Na, o mes savo atstovą „Eurovizijoje“ išsirinksime ateinantį šeštadienį, vasario 6-ąją. Nacionalinės atrankos finale susirungs „The Roop“, Gebrasy, Martyna Jezepčikaitė, Evita Cololo, Voldemars Petersons bei Titas ir Benas.

Kas žino, galbūt tuomet lažybininkų prognozės vėl pasikeis? Praėjusiais metais Lietuvai pergalė imta prognozuoti tik tada, kai jau buvo aišku, kad „Eurovizijoje“ šaliai atstovaus grupė „The Roop“ su daina „On Fire“.

Tiesa, kol kas matyti, kad ne tik Lietuva, bet ir kai kurios kitos šalys dar nėra išsirinkusios, kas joms atstovaus konkurse, todėl šios prognozės tik preliminarios.

Žadama, kad didžioji „Eurovizija“ šiemet tikrai įvyks, tai yra patvirtinusi ją organizuojanti Europos transliuotojų sąjunga EBU. Numatyti keli galimi jos scenarijai, – kuris bus pasirinktas, priklausys nuo epidemiologinės situacijos.

Gyvai turėję vykti su „Eurovizija“ susiję renginiai Roterdame taps virtualiais, iš savo šalių dirbs ir delegacijos, spaudos atstovai.

Galutinis sprendimas, kokį scenarijų konkurso organizatoriai nuspręs įgyvendinti, bus priimtas per pirmuosius 2021 metų mėnesius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas