Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Audrius Giržadas neigia kalbas apie atšauktą „Euroviziją“: islandų vadovas buvo „pakištas“

Vis dažniau ir garsiau užsienio spaudoje ir socialiniuose tinkluose diskutuojama apie tai, koks likimas laukia „Eurovizijos“ dainų konkurso. Tarptautinis, bene daugiausiai žiūrovų pritraukiantis renginys, skelbiama, gali būti atšauktas.
Audrius Giržadas
Audrius Giržadas / „Scanpix“ ir Juliaus Kalinsko nuotr.

Didžiausias olandų rytinis laikraštis „De Telegraaf“ rašė, kad Islandijos radijo laidoje pranešta apie dėl koronaviruso plitimo atšaukiamą konkursą. Leidinys taip pat neva susisiekė su islandų delegacijos atstovu Feliksu Bergssonu, kuris, pasak jo, tikino šios informacijos kol kas viešai komentuoti negalintis.

Tiesa, oficialiame „Eurovizijos“ tinklalapyje panaši informacija neskelbiama. Tik tviteryje dainų konkurso organizatoriai išplatino pranešimą, jog šiuo metu vyksta posėdis, per kurį ir paaiškės, kada ir kokiu formatu vyks „Eurovizija“.

„Žinome, jog nekantriai laukiate naujienų dėl šių metų „Eurovizijos“ dainų konkurso ateities. Dėl nuolat besikeičiančios situacijos dėl koronaviruso ir gausaus žmonių būrio, su kuriais konsultuojamės, apsvarstyta turi būti kiekviena detalė.

Būkite kantrūs. Tikimės, kad netrukus paskelbsime daugiau informacijos“, – rašoma pranešime.

15min susisiekus su Audriumi Giržadu, jis taip pat patikino, kad šios kalbos – netiesa.

„Feliksas Bergssonas parašė visiems, kad jis net nekalbėjo su tais žmonėmis ir tai yra visiškas melas. Yra du portalai, abudu graikų, ir jie abudu visiškai pakišo Feliksą, mano kolegą, islandų delegacijos vadovą.

Šiuo metu vyksta posėdis, svarstoma, kas bus toliau, tačiau jokių pranešimų dar nėra, mes laukiame naujienų. Kai tik bus tikros naujienos, apie tai paskelbsime“, – sakė jis.

Jei renginys nebus atšauktas, kalbama, kad jis gal būti atidėtas mėnesiui. Šią informaciją pranešė tinklaraštis, kurį, neva, valdo čekų delegacijos šaltinis. Tačiau tuo tikėti, kol nebus oficialių patvirtinimų, taip pat nereikėtų.

„Scenarijai, kad bus nukelta mėnesiui, kad iki rudens, kad konkursas vyks be žiūrovų, yra seniausiai išspausdinti, aprašyti. Tai galimi variantai, bet EBU nei vieno iš jų dar nepatvirtino“, – tęsė Audrius Giržadas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas