Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl koronaviruso sugriuvo ir „The Roop“ planai: atšaukiamos kelionės, lėšų rinkimas

Koronaviruso grėsmė pakoregavo ir šių metų nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos nugalėtojų „The Roop“ planus. Vaidotas Valiukevičius 15min patvirtino, kad grupė atšaukia numatytą įvaizdinio klipo filmavimą Nyderlanduose, perkėlė ir lėšų rinkimą.
Marijanas Staniulėnas su grupe „The Roop“
The Roop / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šalies atstovas „Eurovizijoje“ sako, kad kol kas jokių žinių iš delegacijos neturi, taip pat kartu su pasauliu laukia naujausios informacijos. Vis dėlto šis laikotarpis grupei nėra pats lengviausias, nors lyderis Vaidotas Valiukevičius viską stengiasi vertinti ramiai.

„Ramybės šiuo laikotarpiu tikrai daug kam trūksta, o bus kaip bus. Manau, kad visus paveikė ši situacija, tai palietė ir mus. Bet stengiamės prisitaikyti prie situacijos ir žiūrime, kaip prie to galima prisiderinti, ieškome sprendimų, naujų idėjų“, – sako V.Valiukevičius.

Grupės lyderis kol kas nežino, ar bus organizuojami ir kiti su konkursu susiję renginiai, dar nepriėmė sprendimo, ar žada juose dalyvauti jiems vykstant. Pirmasis iš „Eurovizijos“ vakarėlių yra suplanuotas kovo 29 dieną Londone, kur suvažiuoja beveik visų konkurse dalyvaujančių šalių atstovai, vykdomi interviu, organizuojamos išvykos po lankytinus mieste objektus.

„Panikos šiuo momentu tikrai nereikia, būtinas sąmoningumas, kiekvienas privalo būti atidus ir laikytis saugumo reikalavimų, rekomendacijų. Tiesiog saugokimės“, – savo poziciją koronaviruso klausimo pateikia atlikėjas.

Vis dėlto po pokalbio grupės narys papildė, kad visgi į Nyderlandus, kur turėjo filmuotis įvaizdiniam „Eurovizijos“ vaizdo klipui, nevyks, atšaukiamas vizitas ir į Londoną. Pabrėžė, kad atšaukiami ir suplanuoti kiti grupės pasirodymai svečiose šalyse.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„The Roop“
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„The Roop“

Teko atšaukti galimybę padėti

Tiesa, tokiomis aplinkybėmis ruoštis „Eurovizijai“ nėra lengva, dėl koronaviruso teko ir atšaukti anksčiau planuotą crowdfundingą (sutelktinis finansavimas, dažniausiai rengiamas internete, kurio metu renkamos lėšos skirtingiems asmenims, idėjoms, projektas ir t.t – red.past.).

Ir nors kol kas teko atidėti lėšų rinkimą, „The Roop“ apie galimybę juos paremti finansiškai ruošiasi paskelbti netrukus. Kaip 15min sakė Vaidotas, tokiomis aplinkybėmis kalbėti apie pasiruošimą nelengva, tačiau siekiant tokių rezultatų, kurių iš atlikėjų tikisi kone visa Lietuva, su turimomis lėšomis tai vargiai pavyks.

„Tų pinigų tikrai labai reikės, nes padaryti reklamą kainuoja labai daug. Reikia suvokti, kad apie šią dainą žino Lietuva, tačiau už šalies ribų ji tikrai neskamba. Kad tai įvyktų tikrai reikia pagalbos. Ir nors šiandien suplanuotą lėšų rinkimo startą teko perkelti, planuojame, kad apie tai paskelbsime greitu metu“, – 15min teigė V.Valiukevičius.

Už „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos žiūrovų skambučius ir trumpąsias žinutes grupei „The Roop“ skirta iš viso beveik 20,3 tūkst. eurų (atskaičius PVM). Dar 15 tūkst. eurų (atskaičius PVM) nugalėtojų pasirodymui didžiosios „Eurovizijos“ scenoje skirs pats visuomeninis transliuotojas LRT.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Lietuva išrinko savo „Eurovizijos“ nugalėtoją: „The Roop“
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Lietuva išrinko savo „Eurovizijos“ nugalėtoją: „The Roop“

Svarstomi visi variantai

Kol kas viešai diskutuota apie kelis galimus variantus, kaip vyktų „Eurovizija“, nors pats Nyderlandų visuomeninis transliuotojas NPO dar oficialaus atsakymo nepateikė.

Transliuotojas atsisakė komentuoti pranešimus, kad šis grandiozinis renginys galėtų vykti be įprastos tūkstančių žmonių auditorijos ir kad jis gali būti filmuojamas už uždarų durų Nyderlandų uostamiestyje.

„Dar per anksti kalbėti, bet jeigu bus taip, mūsų pasirodymą tikrai nesunku adaptuoti čia iš vietos. Tiesą sakant, viskas dabar vyksta internetinėse platformose, tai manau, kad tai žalos daug nepadarys“, – įsitikinęs Vaidotas.

Būtent didesnę sklaidą internete šiuo metu yra numačiusi grupė, tai jų užsidegimo ir tikėjimo pergale nė kiek nesumažino.

Ramindamas gerbėjus V.Valiukevičius sako, kad jų noras užkariauti Europą niekur nedingo, tačiau šiuo metu prireiks dar didesnio palaikymo ir suvokimo, kad sunkiu metu reikalinga vienybė.

Nyderlandai iškovojo teisę rengti „Euroviziją“ po to, kai praėjusių metų konkurse Izraelio Tel Avivo mieste triumfavo olandų dainininkas Duncanas Laurence'as.

Rugpjūčio mėnesį buvo paskelbta, kad 2020-ųjų „Eurovizija“ vyks Roterdame.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas