Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ekspertai prakalbo apie Monikos Marijos šansus „Eurovizijos“ finale: „Dvi dainos gali pakišti koją“

Kiek daugiau nei prieš mėnesį, jau prasidėjus nacionalinei „Eurovizijos“ atrankai, jos rengėjai paskelbė, kad Monika Marija šiais metais konkurse dalyvaus su dviem dainomis – ne tik su „Criminal“, bet ir „Light On“. Sprendimas buvo netikėtas, bet pasiteisinantis – abu kūriniai atrankoje pasirodė sėkmingai ir pateko į finalą. Vis dėlto ekspertų prognozės ne tokios džiuginančios – ar gali būti, kad į nacionalinę atrankų istoriją patekęs įvykis atlikėjai atneš mažiau naudos, nei tikėtasi?
Aistė Pilvelytė, Audrius Giržadas, Monika Marija ir Deivydas Zvonkus
Aistė Pilvelytė, Audrius Giržadas, Monika Marija ir Deivydas Zvonkus / 15min nuotr.

Antrasis „Eurovizijos“ atrankos pusfinalis buvo iš tiesų spalvingas ir įdomus: kvapą gniaužiantys akrobatiniai triukai, judėti kviečiantys ritmai, širdį virpinantys balsai. Pasitaikė ir techninių nesklandumų, dėl kurių atlikėjai Paolai Hart teko kartoti dainą. Bet galiausiai visų dėmesys nukrypo į finalinę balsavimo lentelę ir ten užvirusią dramą – ar Monikai Marijai finale teks kovoti su dviem kūriniais?

Intriga buvo kaip niekad didelė, ypač, kad prieš pat pusfinalį dainininkė kreipėsi į savo gerbėjus ir prašė jų tą vakarą nebalsuoti. Vis dėlto jos kreipimasis nebuvo išgirstas.

Įvertinusi esamą situaciją Monika Marija neslėpė, kad pasirodyti finale su dviem dainomis jai bus didelis iššūkis. Vis dėlto ji pabrėžia, kad kartu su komanda buvo apgalvoję bet kokį scenarijų, todėl žada pasirodyti kaip įmanoma geriau bet kokiomis aplinkybėmis. Gi, kaip pati sako, viską galiausiai nulems žiūrovų balsai.

„Prieš eidami su komanda į atranką viską buvome apgalvoję. Esame pasiruošę bet kokiai situacijai, dabar tiesiog dirbame, kad abi dainos suskambėtų gerai. Sutinku, kad ruoštis dviem pasirodymams yra gerokai sunkiau, tai kainuoja ne tik pinigus, bet ir reikalauja daugiau laiko, kurį galėčiau skirti koncertams“, – 15min kalbėjo Monika.

TAIP PAT SKAITYKITE: Monika Marija apsisprendė dėl „Eurovizijos“: prašo gerbėjų šeštadienį nebalsuoti

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Monika Marija
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Monika Marija

Atlikėja tikina, kad sprendimo dalyvauti su dviem kūriniais nesigaili. Esą pradžioje būta didesnio galvosūkio – reikėjo rinktis net iš keturių kūrinių. Ir nors dabar viešoje erdvėje netrūksta diskusijų, kad ši situacija pakiš jai koją, Monika pabrėžia – nieko nekeistų.

„Kiekviename konkurse yra tikimybė pralaimėti, šiuo atveju, man ta tikimybė galbūt yra didesnė. Bet esu žmogus, kuris labai tiki tuo, ką daro. Mes šito sprendimo nesigailime, jei galėčiau viską daryti iš naujo, nieko nekeisčiau“, – tikina dainininkė.

Pasak Monikos Marijos, abi dainos jai yra savaip brangios – jose sudėti jos asmeniniai išgyvenimai. Tačiau vis dėlto, Monikos širdis linksta prie „Light On“.

„Prie dainų kūrybos prisidėjau pati, visi tie žodžiai, kuriuos sakiau, nėra melas, aš nieko neslepiu, esu atvira. Apsižvalgiusi aplinkui, pasiklausiusi ekspertų, profesionalų ir savo širdies supratau, kad man artimesnė „Light On“ – kiekvienas turi tokią teisę nuspręsti. Stengsiuosi sudainuoti „Light On“ taip, kad žmonės iš tiesų suprastų, kodėl būtent su šia daina norėčiau keliauti į Izraelį“, – teigia Monika Marija.

VIDEO: Monika Marija - Light on

Lietuvos delegacijos „Eurovizijoje“ vadovas Audrius Giržadas sako, kad teisę laimę konkurse bandyti su keliais kūriniais turėjo visi dalyviai. Tačiau prognozuoti, kaip Monikai Marijai pasiseks finale, jis nesiryžo.

„Kad Monika susidoros su krūviu atlikti dvi dainas, aš nė kiek neabejoju, bet kaip į tai pasižiūrės jos gerbėjai – nežinau. Gal visi jie susivienys ir nuspręs atsižvelgti į Monikos Marijos norą dalyvauti su „Light On“, o gal kaip tik nubaus už šį neapsisprendimą“, – 15min kalba A.Giržadas.

Paklaustas, ar Monika Marija turi teisę atsisakyti pasirodyti su daina „Criminal“, A.Giržadas teigia, kad tuomet atlikėjai grėstų sankcijos.

„Mes atlikėjo negalime priversti dainuoti, bet yra tam numatytos taisyklės ir galiojančios sankcijos. Jei Monika Marija atsiimtų dainą, jos lauktų tos pačios sankcijos, kaip šiemet Sashos Song“, – sako A.Giržadas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Audrius Giržadas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Audrius Giržadas

15min primena, kad LRT dėl pasitraukimo iš atrankos, nenurodant svarbių priežasčių, Sashą Song pašalino iš konkurso ir skyrė jam 2000 eurų baudą.

15min paklausė ir muzikos ekspertų nuomonės, ką jie mano apie tokią situaciją, kai atlikėjas finale turės kovoti su dviem savo kūriniais.

Lietuvos gretutinių teisių asociacijos AGATA narys, kompozitorius Vytautas Bikus įsitikinęs, kad Monikai Marijai dalyvavimas su dviem dainomis finale pakiš koją.

„Aš nuoširdžiai manau, kad ji turi dainą, kuri potencialiai galėtų laimėti. Monika su savo komanda nežinojo, kad abi dainos papuls į finalą, bet potencialiai sau patys paspendė spąstus, vien dėlto, kad tie balai gali pasidalyti. Dabar viskas priklausys nuo gerbėjų skonio“, – 15min teigia V.Bikus.

V.Bikus sako, kad atlikėjos prašymas prieš pusfinalį nebalsuoti už „Criminal“ jam sukėlė šypseną.

„Ar jums pati situacija neatrodo absurdiška, kai pati atlikėja kreipiasi į gerbėjus su prašymu nebalsuoti už kurią nors dainą, nors prieš tai deklaravo, kad ta daina jai labai svarbi. Kai jau kyla grėsmė pačiam sau pakenkti, tada atlikėjas imasi tokių viešųjų ryšių. Manau, kad abi dainos geros, tiesiog reikėjo pasirinkti vieną ir su ja eiti“, – mano V.Bikus.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Vytautas Bikus
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Vytautas Bikus

Dainininkė, vokalo pedagogė, ne vieną kartą „Eurovizijos“ komisijos gretose sėdėjusi Giedrė Kilčiauskienė sako palaikanti Monikos Marijos apsisprendimą dalyvauti su dviem dainomis.

„Manau, kad Monika turi stiprią vadybą, kuri visus žingsnius apgalvojo. Nei mano, nei kažkieno reikalas spręsti, kaip pasidalins balsai. Na, tai ką dabar jai daryti, jei ji gerai dainuoja ir pirmą, ir antrą dainą, po žemėmis pasikasti? Bėda būtų, jei žmogus neturėtų ką dainuoti, tada būtų problema, o jeigu ji gali dainuoti ir užpildyti kuo daugiau žmonių ausis gera muzika, tai tik pirmyn. Nesvarbu, ar tai konkursas, ar jos gyvenimas – tik pirmyn“, – sako G.Kilčiauskienė ir priduria, kad daugelis muzikantų Monikai tik galėtų pavydėti tokio spartaus tobulėjimo.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Giedrė Kilčiauskienė
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Giedrė Kilčiauskienė

Tuo metu dainininkė Aistė Pilvelytė kiek skeptiškesnė Monikos Marijos atžvilgiu. Jos manymu dėl tokio sprendimo kalti jos prodiuseriai.

„Reikia suprasti, kad dirba ne tik atlikėjai, bet ir jų prodiuserinės kompanijos, jiems reikia reklamos. Realiai apsisprendimas yra visada naudingas, ne tik gyvenime, bet ir muzikoje. Tas mėtymasis yra blogai. Kategoriškai esu už jos vieną dainą – „Light On“, o „Criminal“ ji tikrai gali nedainuoti, mano nuomone, tai yra daina, kuri visiškai neskamba“, – 15min sako A.Pilvelytė.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Aistė Pilvelytė
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Aistė Pilvelytė

Dainų kūrėjas Deivydas Zvonkus į šią situaciją žiūri su humoru ir sako, kad tai konkursui suteikia daugiau intrigos, dėl to žiūrovai tik išloš: „Monika Marija pirmą kartą nacionalinės atrankos istorijoje turi galimybę užimti ne tik pirmą, bet dar, pavyzdžiui, ir antrą vietą. Po šio karto pamatysime, kokie tokio dalyvavimo pliusai ir minusai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento