Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Eurovizija“ ir koronavirusas: dainų konkurso likimas paaiškės balandį

Baiminantis koronaviruso plitimo ir atšaukiant vis daugiau viešų renginių ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje, ant plauko pakibo ir vieno laukiamiausių konkursų Europoje – „Eurovizijos“ – likimas.
„Eurovizijos“ dainų konkurso trofėjus
„Eurovizijos“ dainų konkurso trofėjus / Eurovision.tv / Thomas Hanses nuotr.

Gegužės viduryje Roterdame turintis įvykti „Eurovizijos“ dainų konkursas kol kas neatšaukiamas, sakė miesto turizmo tarybos narys Saidas Kasmi. Tačiau tai nereiškia, kad toks sprendimas nebus priimtas ateityje – iki renginio pradžios likus kelioms savaitėms.

„Manau, balandžio viduryje turėtų būti atlikta analizė dėl bendros padėties. Tad turime dar pakankamai laiko“, – sakė S.Kasmi.

Pasak Roterdamo mero Ahmedo Aboutalebo, kalbėjusio iškart po kovo 12 įvykusio miesto tarybos susirinkimo, balandžio pradžioje „Ahoy“ arenoje bus pradėta statyti scena, tad sprendimas dėl „Eurovizijos“ likimo bus priimtas prieš darbams prasidedant.

„Tada reikės išsiaiškinti, ar „Eurovizija“ vyks, ar ne. EBU ir AVROTROS (Nyderlandų transliuotojas) turės nuspręsti dėl renginio organizavimo. Jei jų sprendimas prieštaraus mano gautoms sveikatos institucijų rekomendacijoms, mano nuomone, turėsime atšaukti. Turiu prisiimti atsakomybę. Tačiau dabar tam dar labai anksti“, – regioninei naujienų tarnybai „RTV Rijnmond sakė meras.

VIDEO: The Roop – „On fire“ | Pabandom iš naujo! 2020

S.Kasmi pabrėžė, kad miesto atstovai remsis RIVM (Nyderlandų nacionalinio visuomenės sveikatos ir aplinkos instituto – red. past.) rekomendacijomis.

„Mes patys stebime situaciją ir matome, kad ji keičiasi kasdien“, – sakė jis ir pridūrė, kad dabar sprendimą priimti būtų gerokai per anksti.

Šiuo metu Roterdame, kaip rašo užsienio žiniasklaida, atšaukti visi susibūrimai ir renginiai, kuriuose dalyvauja daugiau nei 100 žmonių.

Pagrindinė dainų konkurso organizatorė Europos transliuotojų sąjunga (EBU) taip pat yra pasiruošusi nenumatytoms kritinėms situacijoms. Ji visuomet turi atsarginį planą, jei dainų konkursą rengiančią šalį netikėtai sudrebintų terorizmo išpuolis, užkluptų ekstremali gamtos stichija, ištiktų kokia nors katastrofa ar kitas reiškinys, dėl kurio iškiltų grėsmė didžiausiam muzikiniam renginiui Europoje.

Šiuo metu galimi keli „Eurovizijos“ dainų konkurso scenarijai: renginys įvyks, kaip buvo planuota; konkursas vyks su ribotu skaičiumi žiūrovų/be žiūrovų; pusfinaliai ir finalas bus transliuojami iš televizijos studijos be žiūrovų; atstovai savo pasirodymus transliuos iš savo šalių; „Eurovizija“ bus atidėta arba atšaukta, nors pastarasis planas yra mažiausiai tikėtinas ir šiuo metu nesvarstomas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas